• Za četiri godine u gradu izgrađeno 18 kilometara biciklističkih staza

  Članovi Komisije za biciklizam i biciklističku infrastrukturu održali su danas sastanak u sali Gradskog veća. Tom prilikom, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić ukazao je na važnost izgradnje biciklističkih staza.   Radišić je podsetio da je u protekle četiri godine u gradu izgrađeno 18 kilometara biciklističkih staza. On je saopštio da je u planu da se […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Za četiri godine u gradu izgrađeno 18 kilometara biciklističkih staza

  Članovi Komisije za biciklizam i biciklističku infrastrukturu održali su danas sastanak u sali Gradskog veća. Tom prilikom, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić ukazao je na važnost izgradnje biciklističkih staza.

   

  Radišić je podsetio da je u protekle četiri godine u gradu izgrađeno 18 kilometara biciklističkih staza. On je saopštio da je u planu da se rekonstruiše biciklistička staza na magistrali i izgradi nova do Mužlje.

   

  Takođe, podsetio je i da će u sklopu projekta BEGA – Revitalizacija navigacione infrastrukture na Begeju, osim revitalizacije kanala Begej na potezu od granice sa Rumunijom do hidrotehničkog objekta u Kleku i sanacije prevodnica („šlajzova“) u Kleku i Srpskom Itebeju, biti izgrađena i dvonamenska staza (radno-inspekciona i biciklistička), od granice sa Rumunijom do prevodnice u Kleku.

   

  Pročitajte još: Više gradskih ulica u nedelju će biti zatvoreno za saobraćaj

   

  Pored predstavnika Grada i zrenjaninske policije, u radu Komisije za biciklizam i biciklističku infrastrukturu učestvuju i udruženja građana, neformalne grupe i pojedinci. Kako su naveli, u fokusu im je bezbednost pešaka i biciklista.

   

  Gradska uprava Zrenjanina osnovala je prošlog meseca pomenutu komisiju, tokom Evropske nedelje mobilnosti.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad