• Vodoskok na gradskom jezeru trebalo bi da proradi ovog proleća

  Prošle godine jezero kod Kulturnog centra Zrenjanina nije krasio vodoskok. Naime, kada su radnici Ustanove „Rezervati prirode“, koja je nadležna za brigu o gradskim jezerima, nakon okončanja vanrednog stanja, pokušali da instalaciju stave u pogon, shvatili su da od tog posla nema ništa.   Postojeću pumpu i ponton nije više bilo moguće reparirati, nego je […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Vodoskok na gradskom jezeru trebalo bi da proradi ovog proleća

  Prošle godine jezero kod Kulturnog centra Zrenjanina nije krasio vodoskok. Naime, kada su radnici Ustanove „Rezervati prirode“, koja je nadležna za brigu o gradskim jezerima, nakon okončanja vanrednog stanja, pokušali da instalaciju stave u pogon, shvatili su da od tog posla nema ništa.

   

  Postojeću pumpu i ponton nije više bilo moguće reparirati, nego je kompletna oprema morala biti zamenjena novom.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Odlična vest: “Pan gas” u Zrenjaninu je proširio svoje kapacitete!

   

  Krajem prošle godine, zahvaljujući finansijskoj pomoći Grada Zrenjanina, „Rezervati prirode“ kupili su potapajuću centrifugalnu muljnu pumpu za prljavu vodu, proizvođača „Pedrollo“. Ona će služiti za izvlačenje mulja iz gravitacionog taložnika.

   

  – Umesto servisa postojećih centrifugalnih pumpi, koje se nisu menjale od početka rada Begejske petlje, i koje se više ne mogu remontovati tako da zadovoljavaju zahtevane parametre, nabavljena je nova pumpa. Ona je po svojim karakteristikama identična onim prestarelim i zamenjenim – kaže Dejan Jovanov, direktor Ustanove „Rezervati prirode“.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Kako portal zrenjaninski.com saznaje, stručnjaci firme „Pedrollo“ sa prvim prolećnim danima krenuće sa montažom potapajuće pumpe i pontona. Tako da Zrenjaninci mogu očekivati da će već u maju u gradskom jezeru ponovo proraditi jedinstveni gradski vodoskok.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad