• Veći broj spomenika na zrenjaninskim grobljima nestručno podignut

  Veći broj spomenika na zrenjaninskim grobljima nestručno je podignut, ili je dotrajao i nestabilan. To su utvrdile stručne ekipe Javnog komunalnog preduzeća „Čistoća i zelenilo“.   Uvid u stanje spomen obeležja na grobljima u gradu i u nekoliko okolnih sela obavljen je tokom redovne kontrole nadležnih službi JKP „Čistoća i zelenilo“. Ovo preduzeće, inače, zaduženo […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Veći broj spomenika na zrenjaninskim grobljima nestručno podignut

  Veći broj spomenika na zrenjaninskim grobljima nestručno je podignut, ili je dotrajao i nestabilan. To su utvrdile stručne ekipe Javnog komunalnog preduzeća „Čistoća i zelenilo“.

   

  Uvid u stanje spomen obeležja na grobljima u gradu i u nekoliko okolnih sela obavljen je tokom redovne kontrole nadležnih službi JKP „Čistoća i zelenilo“. Ovo preduzeće, inače, zaduženo je za upravljanje grobljima i sahranjivanje na sedam grobalja u gradu, i na tri u Melencima. Zaduženo je i za sahranjivanje u Elemiru, Lukićevu, Aradcu, Ečki i  Lazarevu.

   

  Zbog lošeg stanja priličnog broja spomen obeležja na tim grobljima, stručne ekipe preduzeća upozoravaju da postoji opasnost da u slučaju naslanjanja ili pritiska na spomenike može doći do njihovog pada. Tom prilikom može doći i do povređivanja posetilaca.

   

  Pročitajte još: Bezbednost na putnim prelazima bila tema ovonedeljnog sastanka

   

  „Iz tog razloga, apelujemo na građane da, tokom posete grobljima, budu oprezni i da se ne naslanjaju na spomenike. Takođe, molimo korisnike grobnih mesta i srodnike umrlih da, ukoliko uoče promene koje remete stabilnost spomenika i ugrožavaju sigurnost posetilaca ili susednih spomen obeležja, saniraju uočene nepravilnosti“, upozoravaju iz JKP „Čistoća i zelenilo“.

   

  Pojedina grobna mesta zapuštena i neuređena

   

  U saopštenju preduzeća se navodi i da su pojedina grobna mesta zapuštena i neuređena. Ona su u takvom stanju iako imaju korisnike koji su dužni da ih održavaju i da se o njima staraju.

   

  „Onim korisnicima koji nisu u mogućnosti da brinu o održavanju grobnog mesta, zbog bolesti, starosti, promene prebivališta ili iz nekih drugih razloga, JKP „Čistoća i zelenilo“ nudi uslugu uređenja grobnih mesta na godišnjem nivou. Ova usluga podrazumeva uređenje grobnog mesta jednom mesečno po povoljnim cenama“, napominju iz ovog preduzeća.

   

  Na kraju, JKP „Čistoća i zelenilo“ poručuje građanima da se informacije o radu Pogrebne službe, koja im je na raspolaganju 24 sata dnevno, svih sedam dana u nedelji, mogu dobiti putem telefona 023/561-473 i 023/525-737. Po isteku radnog vremena, dežurni brojevi telefona su 066/866-03-00 i 023/522-350.

   

  Sve dopunske informacije građani mogu dobiti i u prodavnici pogrebne opreme, kao i u kancelariji Pogrebne službe, u Svetosavskoj ulici.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad