• Uz Gradsku kuću postavljena skela: Radovi na delu krova koji prokišnjava

  Uz zgradu Gradske kuće u Zrenjaninu postavljena je skela. Kako saznaje portal zrenjaninski.com, to je učinjeno jer će biti obavljeni radovi na delu krova ovog monumentalnog objekta.   Radovi na krovu su neophodni kako bi se sprečilo dalje prokišnjavanje Plavog salona.   PROČITAJTE JOŠ: Od 9. jula javni poziv za učešće u sprovođenju mera energetske […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Uz Gradsku kuću postavljena skela: Radovi na delu krova koji prokišnjava

  Uz zgradu Gradske kuće u Zrenjaninu postavljena je skela. Kako saznaje portal zrenjaninski.com, to je učinjeno jer će biti obavljeni radovi na delu krova ovog monumentalnog objekta.

   

  Radovi na krovu su neophodni kako bi se sprečilo dalje prokišnjavanje Plavog salona.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Od 9. jula javni poziv za učešće u sprovođenju mera energetske sanacije

   

  – Prilikom obilnijih padavina, pa čak i nekih manjih, dolazi do prokišnjavanja Plavog salona. Da bismo to sprečili, biće obavljeni radovi na delu krova, odnosno na jednoj od kupola. Radnici će presložiti crep, a u nekom narednom periodu planirana je kompletna rekonstrukcija krova Gradske kuće – izjavio je za portal zrenjaninski.com zamenik načelnika Odeljenja za privredu, diplomirani građevinski inženjer Stevan Gregović.

   

  U Zavodu za zaštitu spomenika kulture Zrenjanin navode da je još pre gotovo dve decenije konstatovano da je zgrada bila u dosta lošem stanju. Zbog toga su u јunu 2003. započeti radovi, koji su zаvršеni tokom 2005.

   

  Za to vreme su rеаlizоvаni svi znаčајniјi rаdоvi kојi su оbuhvаtili dеlimičnо оbiјаnjе mаltеrа, nоvо mаltеrisаnjе, sаnаciјu vlаgе, bојеnjе silikаtnim bојаmа i dеlimičnu pоprаvku limаriје оlukа. Nа krајu је pоstаvlјеn sistеm zаštitе оd gоlubоvа.

   

  Ovi radovi nisu obuhvatili obnovu krovne konstrukcije i prekrivača.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  „Neophodno je uraditi konzervatorski projekat obnove krova. On bi obuhvatio sanaciju krovne građe i zamenu kompletnog crepa gleđosanim biber crepom u dve boje – žute i oker“, ističu u Zavodu za zaštitu spomenika kulture Zrenjanin.

   

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad