• Usvojeno 18 rešenja o prodaji građevinskog zemljišta, evo ko su kupci

  Gradski većnici u Zrenjaninu su na današnjoj sednici, kojom je predsedavao gradonačelnik Simo Salapura, usvojili 18 rešenja o otuđenju građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada.   Među kupcima građevinskog zemljišta je zrenjaninsko preduzeće za proizvodnju pozamanterije od tekstilnih i drugih vlakana „Tračak“. Ova firma je kupila parcelu površine 2.259 metara, radi izgradnje poslovno-proizvodnog objekta, a […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Usvojeno 18 rešenja o prodaji građevinskog zemljišta, evo ko su kupci

  Gradski većnici u Zrenjaninu su na današnjoj sednici, kojom je predsedavao gradonačelnik Simo Salapura, usvojili 18 rešenja o otuđenju građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada.

   

  Među kupcima građevinskog zemljišta je zrenjaninsko preduzeće za proizvodnju pozamanterije od tekstilnih i drugih vlakana „Tračak“. Ova firma je kupila parcelu površine 2.259 metara, radi izgradnje poslovno-proizvodnog objekta, a zemljište je prodato po ceni od 1.976.625 dinara.

   

  Zemljište je kupila i štamparija „Diginet“, i to na površini od 7.961 kvadrat, po ceni od 5.675.794 dinara. Parcelu od 3.000 kvadrata kupila je firma „Wax 023“ iz Zrenjanina, po ceni od 2.457.000 dinara, dok je 4.000 kvadratnih metara građevinskog zemljišta kupilo preduzeće „Chicago group“, a za to će izdvojiti 3.374.000 dinara.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Obilaznica sa novim mostom rešava problem žitelja Orlovata i Tomaševca

   

  Grad Zrenjanin je odlučio da zemljište proda i autoprevozniku Srđanu Ćoriću. On će parcelu od 936 kvadrata platiti 1.506.960 dinara. Preduzeće „Premi-trade“ će za parcelu od 271 metar kvadratni platiti nešto više od milion dinara. Novosadska firma „Geotechnokin“ će za parcelu površine 4.840 kvadrata platiti 4.523.754 dinara.

   

  Kupci građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada su i Tamara Rađenović iz Melenaca, Bojan Martinović iz Banatskog Karađorđeva, Nada Knežević iz Zrenjanina, Petar Savanović iz Žitišta, Ivana Sečkar iz Beograda, Dragan Anđelić iz Perleza, kao i Zoran i Milka Marković, Dragan i Ana Stanojčić, Zlatibor Ćurčin, Goran Stojkov i Jovan Radovančev, svi iz Zrenjanina.

   

  gradonačelnik zrenjanina simo salapura

   

  Prihodovano oko 35 miliona dinara

   

  Gradonačelnik Simo Salapura je objasnio da je prodaja građevinskog zemljišta rezultat javnog oglasa, koji je raspisan u aprilu ove godine. On je dodao da je formalno završena prodaja parcela u industrijskim zonama i za stambenu izgradnju, kao i da je, zahvaljujući tome, grad prihodovao oko 35 miliona dinara.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  – Pristigao je veći broj ponuda u odnosu na prethodne godine. To je dokaz velike zainteresovanosti investitora, odnosno da Zrenjanin ide u dobrom pravcu kada je u pitanju privredni razvoj. Trudićemo se da i u narednom periodu raspoloživo zemljište koje imamo privedemo nameni i prodamo, kako bi se nastavio privredni razvoj – rekao je gradonačelnik Salapura.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin