• URUČENI KLJUČEVI SOCIJALNIH STANOVA

  Još pet porodica uselilo se u stambene objekte u ulici Franje Kluza

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  ZRENJANIN – Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić uručio je danas novim stanarima ključeve socijalniih stanova, koji se nalaze u ulici Franje Kluza. Na ovoj lokaciji, zajedničkom akcijom Republike i Grada, izgrađeno je ukupno deset stanova, od kojih je pet dodeljeno korisnicima u prvom krugu, a ostatak je od danas zvanično dobio stanare.

  socijalni-stanovi

  – Ovo se pokazalo kao dobar projekat i u drugom krugu interesovanje građana je bilo mnogo veće, jer Zrenjaninci isprva nisu verovali da ovako nešto može da zaživi u našem gradu. Ljudi koji su se uselili u prethodnih pet stanova preneli su nam veoma pozitivne utiske i očigledno je da ćemo morati da nastavimo sa ovakvim projektom. To znači da će vrlo brzo započeti izrada projektno – tehničke dokumentacije i pokušaćemo da zajedno sa Republikom ostvarimo novi aranžman – kazao je gradonačelnik Janjić prilikom svečanog uručenja ključeva.

  Ovi stanovi površine su do 57 kvadratnih metara, a kompletan projekat koštao je oko 37 miliona dinara. Od toga, država je uložila oko 25 miliona, dok je Grad kroz infrastrukturu i zemljište obezbedio još deset miliona dinara. Na konkursu, koji je raspisalo Javno preduzeće „Gradska stambena agencija“, mogli su da učestvuju pojedinci i porodice sa manjim, ali redovnim primanjima, koja su ispod proseka, kao i invalidi, samohrane majke, deca bez roditeljskog staranja, stariji od 65 godina….

  Među novim stanarima stambenih objekata u ulici Franje Kluza je i Ibojka Jović. Ova samohrana majka će u stanu živeti sa dvojicom sinova, od kojih je jedan maloletan.

  – Već 18 godina smo podstanari, a radim kod Kineza za minimalac. Snalazim se kako znam i umem i sama othranjujem decu. Ova pomoć nam veoma znači i zato se zahvaljujem gradonačelniku Zrenjanina i svima koji su nam omogućili da dobijemo krov nad glavom – rekla je Ibojka Jović.

  Njen komšija ubuduće će biti Dragan Komatina, koji je podstanar već 36 godina. Živi u domaćinstvu sa suprugom i sinom, samo je on zaposlen, i to kao radnik obezbeđenja. Prima platu koja je nešto iznad 20.000 dinara.

  – Žena je radila u „Drekslmajeru“ i kada je postala invalid ostala je bez posla, dok mi sin boluje od multiple skleroze – ispričao je Komatina.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad