• Upoznaj svoj grad: Lučni pešački most je podignut 1970. godine

  Lučni pešački most kod zrenjaninskog naselja Berbersko podignut je 1970. godine.   Na ovoj lokaciji, između ulice Toše Jovanovića i naselja Berbersko, postojao je još krajem 19. veka drveni pontonski most. Bio je poznat po imenu Daunova ćuprija.   PROČITAJTE JOŠ: Motel Šumice: Još uvek vidljive katastrofalne posledice privatizacije   Na njegovom mestu je 1927. […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Upoznaj svoj grad: Lučni pešački most je podignut 1970. godine

  Lučni pešački most kod zrenjaninskog naselja Berbersko podignut je 1970. godine.

   

  Na ovoj lokaciji, između ulice Toše Jovanovića i naselja Berbersko, postojao je još krajem 19. veka drveni pontonski most. Bio je poznat po imenu Daunova ćuprija.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Motel Šumice: Još uvek vidljive katastrofalne posledice privatizacije

   

  Na njegovom mestu je 1927. podignut gvozdeni pešački most, a 1970. godine, nekoliko metara severnije od demontiranog gvozdenog, podignut je današnji betonski lučni pešački most.

   

  Prethodni most je pre Drugog svetskog rata bio u vlasništvu preduzetnika Đurice Berberskog. Demontiran je krajem šezdesetih godina.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad