• Umanjene zakupnine poslovnog prostora i u prvom tromesečju ove godine

  Grad Zrenjanin je odlučio da nastavi s podrškom zakupcima poslovnog prostora u javnoj svojini grada. Mesečne zakupnine za januar, februar i mart biće im umanjene od 20 do 50 odsto, u zavisnosti od delatnosti kojom se bave.   Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura istakao je da je Grad Zrenjanin i ovog puta izašao u susret preduzetnicima, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Umanjene zakupnine poslovnog prostora i u prvom tromesečju ove godine

  Grad Zrenjanin je odlučio da nastavi s podrškom zakupcima poslovnog prostora u javnoj svojini grada. Mesečne zakupnine za januar, februar i mart biće im umanjene od 20 do 50 odsto, u zavisnosti od delatnosti kojom se bave.

   

  Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura istakao je da je Grad Zrenjanin i ovog puta izašao u susret preduzetnicima, jer je svestan situacije u kojoj su se našli, ne svojom krivicom. Ova mera je doneta kako bi svi nastavili da rade, makar i u smanjenom obimu, dodao je Salapura.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Ovako je izgledala Bibićeva kuća, sada je ne biste prepoznali (Foto)

   

  – Nadamo se i verujemo da se bližimo kraju ovog specifičnog i veoma nepovoljnog perioda u poslovanju za mnoge kategorije preduzetnika. Takođe, nadamo se da će mere koje smo doneli doprineti da lakše prebrode ekonomsku krizu, bez zatvaranja lokala – istakao je Salapura.

   

  Grad Zrenjanin je pomogao zakupcima poslovnog prostora i tokom prethodne godine. Tada je u periodu proglašenog vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije zakupnina umanjena od 50 do 90 procenata. Onim zakupcima koji su morali da zatvore lokale zakupnina nije naplaćivana.

   

  Delom su zakupci oslobođeni plaćanja i tokom poslednjeg tromesečja 2020. godine – u oktobru, novembru i decembru.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  U Gradskoj stambenoj agenciji ističu da su sve ove mere naišle na dobar odjek među zakupcima poslovnog prostora i da su mnogima pomogle da opstanu u uslovima otežanog poslovanja.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. Većina zakupaca lokala su članovi ili bliski SNA, tako da oni ni ranije godinama nisu plaćali zakupninu. Pre par godina direktor GSA Zrenjanin, Jovanović Predreag, je pokušao da naplati sve zaostale kirije od zakupaca i nije uspeo. Bio je smenjen zbog toga u roku od nekoliko meseci. Znači ove mere koje sprovodi gradska vlast opet iodu na ruku njenim članovima i simpatizerima a gradjani Zrenjanina od toga imaju samo štete.

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin