• Ulica Radnoti Mikloša zatvorena pre dvadeset dana, a još ništa od radova

  Ulica Radnoti Mikloša, u zrenjaninskoj Mesnoj zajednici „Sava Kovačević“, pre dvadeset dana u potpunosti je zatvorena za saobraćaj, na potezu od raskrsnice sa ulicom 9. maja do raskrsnice prema Mužlji i Mužljanskom mostu.   To je učinjeno po nalogu nadležnog odeljenja u Gradskoj upravi Zrenjanina, zbog urušavanja putne površine. Ovo urušavanje je prouzrokovalo oštećenja na […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Ulica Radnoti Mikloša zatvorena pre dvadeset dana, a još ništa od radova

  Ulica Radnoti Mikloša, u zrenjaninskoj Mesnoj zajednici „Sava Kovačević“, pre dvadeset dana u potpunosti je zatvorena za saobraćaj, na potezu od raskrsnice sa ulicom 9. maja do raskrsnice prema Mužlji i Mužljanskom mostu.

   

  To je učinjeno po nalogu nadležnog odeljenja u Gradskoj upravi Zrenjanina, zbog urušavanja putne površine. Ovo urušavanje je prouzrokovalo oštećenja na kanalizacionoj mreži koja se nalazi ispod puta.

   

  U pitanju je kanalizaciona mreža koja pripada crpnoj stanici preko koje se prikuplja fekalna i kišna kanalizacija sa teritorije više od pola grada i dalje odvodi ka Aleksandrovačkom kanalu.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Ponovo počeo sa radom radar za merenje brzine kretanja vozila

   

  Od kada je zatvorena za saobraćaj, pa do danas, u ovoj ulici se ne ništa dešava. Radovi još nisu počeli, a kada i počnu, ne zna se koliko će trajati.

   

  „Radovi na fekalnoj i kanalizacionoj mreži u tom delu grada su vrlo zahtevni. Izvodiće se na dubinama i do sedam metara, uz upotrebu, za takve radove, adekvatne opreme i mehanizacije. Iz tog razloga je i priprema za izvođenje radova složenija i zahteva određeno vreme. Očekujemo da radovi započnu u narednih desetak dana“, kažu u zrenjaninskom JKP „Vodovod i kanalizacija“.

   

  U ovom preduzeću ističu da će se znati koliko će radovi trajati tek kada se ukloni putna površina i stekne potpuni uvid u nastalu štetu na cevima fekalne i atmosferske kanalizacione mreže. Pošto je u pitanju jedna od najznačajnijih crpnih stanica u gradu, JKP „Vodovod i kanalizacija“ će iskoristiti priliku da za vreme radova na mreži obavi i revitalizaciju same crpne stanice. To nije rađeno od momenta njenog puštanja u rad.

   

  Time će se, naglašavaju u „Vodovodu“, stvoriti uslovi za još kvalitetnije i sigurnije prikupljanje i odvođenje fekalnih i atmosferskih otpadnih voda.

   

  Ulica Radnoti Mikloša zatvorena iz bezbednosnih i tehničkih razloga

   

  Građani u ovom delu grada su ogorčeni. Ne samo što je vrlo prometna ulica zatvorena za saobraćaj pre tri nedelje, a da majstori nisu ni na vidiku, nego su okolne ulice postale glavne saobraćajnice. Poseban problem predstavljaju teški kamioni. Oni, od kada je ulica Radnoti Mikloša zatvorena za saobraćaj, koriste alternativne saobraćajnice.

   

  „Jasno je da se saobraćaj mora odvijati. Međutim, sada teški kamioni prolaze ulicama 9. maja i Rovinjskom, koje apsolutno nisu predviđene za takav teret. Dok radovi počnu, pa dok se završe, ove dve ulice će biti potpuno ruinirane. Građani nam se žale, a mi ne možemo ništa, osim da se i mi žalimo“, kažu nam u Mesnoj zajednici „Sava Kovačević“.

   

  U JKP „Vodovod i kanalizacija“ tvrde da je zatvaranje ulice Radnoti Mikloša za saobraćaj pre otpočinjanja radova urađeno iz bezbednosnih i tehničkih razloga.

   

  „Urušavanje putne površine se nastavilo i proširilo. Dalje korišćenje ulice za saobraćaj moglo bi da dovede do ugrožavanja bezbednosti samih učesnika u saobraćaju. Prouzrokovalo bi i dalja i veća oštećenja na kanalizacionoj mreži koja bi ugrozila njeno buduće funkcionisanje“, navodi se u odgovoru koji smo dobili iz ovog javnog komunalnog preduzeća.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad