• U pogonu „Fabrike vode“ dnevno se rade četiri analize

  U pogonu zrenjaninske „Fabrike vode“ rade se četiri analize dnevno, a one ukazuju da se Javnom komunalnom preduzeću „Vodovod i kanalizacija“ isporučuje ispravna voda.   – Sve analize u fabrici od 29. septembra, kada je vodosnabdevanje u Zrenjaninu ponovo počelo iz našeg postrojenja, su dobre. Svi ključni parametri vode koja izlazi iz našeg sistema su […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  U pogonu „Fabrike vode“ dnevno se rade četiri analize

  U pogonu zrenjaninske „Fabrike vode“ rade se četiri analize dnevno, a one ukazuju da se Javnom komunalnom preduzeću „Vodovod i kanalizacija“ isporučuje ispravna voda.

   

  – Sve analize u fabrici od 29. septembra, kada je vodosnabdevanje u Zrenjaninu ponovo počelo iz našeg postrojenja, su dobre. Svi ključni parametri vode koja izlazi iz našeg sistema su u zakonskim okvirima i u skladu sa standardima, a rade se četiri analize u toku 24 časa. Istovremeno, Grad Zrenjanin i JKP „Vodovod i kanalizacija“ prate stanje u mreži. Te analize se moraju poslati u Pokrajinu – kaže za portal zrenjaninski.com Bojan Dimkić, direktor „Fabrike vode“ u Zrenjaninu.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Niče novo izbegličko naselje sa četrdeset stanova u Pančevačkoj ulici

   

  On kaže da zbog problema sa koronom malo kasne radovi na gradnji dodatnog rezervoara pitke vode, koji će omogućiti stabilnost vodosnabdevanja i pritiska u mreži i u uslovima povećane potrošnje.

   

  – Sutra očekujemo isporuku čelične konstrukcije, a ekipa iz Rumunije dolazi u četvrtak kada će početi montaža. Za desetak dana bi radovi trebalo da budu završeni – napominje Dimkić.

   

  Trenutno se dorađuje i sistem za otpadnu vodu, koja nastaje tokom procesa, kaže Dimkić. Ovi radovi izvode se radi što većeg smanjenja otpadnih voda.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 2

  1. A da objavite makar jedan? Nije baš da imamo razloga da vam verujemo posle svih ovih godina.

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad