• U kakvim uslovima radi Centar za socijalni rad: Vlaga izjeda zidove, fasada se obrušava

  Zgrada u kojoj je smešten Centar za socijalni rad grada Zrenjanina, u Ulici dr Slavka Županskog, već duže vreme je u izuzetno lošem stanju. Na to iz godine u godinu upozoravaju u ovoj ustanovi.   Kako navode, problem su kapilarna vlaga i fasada koja se obrušava. Pošto je zgrada pod zaštitom države, projekat konzervatorskih radova […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  U kakvim uslovima radi Centar za socijalni rad: Vlaga izjeda zidove, fasada se obrušava

  Zgrada u kojoj je smešten Centar za socijalni rad grada Zrenjanina, u Ulici dr Slavka Županskog, već duže vreme je u izuzetno lošem stanju. Na to iz godine u godinu upozoravaju u ovoj ustanovi.

   

  Kako navode, problem su kapilarna vlaga i fasada koja se obrušava. Pošto je zgrada pod zaštitom države, projekat konzervatorskih radova na sanaciji i adaptaciji objekta uradio je Zavod za zaštitu spomenika kulture Zrenjanin. Pribavljena je i sva potrebna dokumentacija, kao i građevinska dozvola, kako bi se moglo aplicirati kod stranih ili domaćih donatora, međunarodnih organizacija i državnih razvojnih agencija, za dobijanje sredstava za uređenje nekadašnjeg Doma narodnog zdravlja, izgrađenog u periodu između 1885. i 1887. godine.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Italijanska kompanija traži motivisane osobe za rad u proizvodnom pogonu u Zrenjaninu

   

  U pomenutom Zavodu ističu da je vlaga u velikoj meri ugrozila zidove objekta, te da ga je neophodno sanirati i restaurirati. Neophodno je, dodaju stručnjaci, izrаditi i prојеkаt zа оbnоvu nеkаdаšnjе dеkоrаciје i stоlаriје. Time bi se vratio аutеntični izglеd građevini.

   

  Neophodno je obogatiti i vozni park

   

  Zgrada je, inače, pristupačna osobama sa invaliditetom na ulazu iz dvorišta, dok na glavnom ulazu postoji rukohvat. U Centru su saglasni da bi glavni ulaz trebalo bolje prilagoditi osobama sa invaliditetom.

   

  „Centar za socijalni rad grada Zrenjanina raspolaže sa ukupno 19 kancelarija, u kojima radi po više stručnih saradnika. To znatno otežava rad sa korisnicima. Ne postoji adekvatan, opremljen prostor, u kome bi se mogli održavati lični susreti dece sa roditeljima sa kojima ne žive, po odlukama suda, u kontrolisanim uslovima. Stoga se takvi susreti organizuju u sali za sastanke“, navode u ovoj ustanovi.

   

  Dodaju da svi stručni radnici imaju kompjutere za rad, sa instaliranim programima. Međutim, oni su u lošem stanju i neophodna je njihova zamena. Potrebno je obogatiti i vozni park.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Potrebna dva radnika za rad na benzinskoj stanici u Zrenjaninu

   

  „Naša ustanova poseduje tri vozila, koja se koriste za potrebe terenskog rada, od kojih su dva Zastava 10 i jedan Fiat 500L. Potrebno je kupiti još jedno vozilo, koje bi služilo stručnim radnicima za potrebe terenskog rada, kućnih poseta, prevoza korisnika prilikom smeštaja u ustanove socijalne zaštite i slično“, napominju u zrenjaninskom Centru za socijalni rad.

   

  Angažovati još radnika

   

  Kada je reč o kadrovskoj strukturi, u Centru su na kraju prošle godine bila zaposlena 32 stručna radnika. To je, smatraju u ustanovi, nedovoljno da bi se na adekvatan način odgovorilo na sve potrebe.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Nova šansa za posao: Firmi potrebni vozači E kategorije

   

  „Potrebno je angažovati još pet radnika sa visokom stručnom spremom – četiri voditelja slučaja i jednog stručnog radnika za upravno – pravne poslove. Takođe, potrebni su nam i jedan vozač B kategorije i jedan samostalni finansijsko – računovodstveni saradnik“, kažu u Centru za socijalni rad grada Zrenjanina.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad

  Nova žalba na odluku grada u vezi sa gumarom Linglong

  Građanski preokret je saopštio da je danas podneo žalbu Pokrajinskom sekretarijatu za urbanizam i zaštitu životne sredine protiv Gradske uprave Zrenjanina zbog ponovljene odluke da kineskoj […]