• Tridesetak havarija na mreži zbog preusmeravanja vodosnabdevanja

  Radnici JKP „Vodovod i kanalizacija“ iz Zrenjanina utvrdili su da je cev vodovodne mreže u ulici Pere Dobrinovića u velikoj meri oštećena. Ona je presečena na tri mesta i zbog toga je neophodna zamena dela cevi u dužini od deset metara.   Podsetimo, JKP „Gradska toplana“ je juče, tokom izvođenja radova na sanaciji kvara na […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Tridesetak havarija na mreži zbog preusmeravanja vodosnabdevanja

  Radnici JKP „Vodovod i kanalizacija“ iz Zrenjanina utvrdili su da je cev vodovodne mreže u ulici Pere Dobrinovića u velikoj meri oštećena. Ona je presečena na tri mesta i zbog toga je neophodna zamena dela cevi u dužini od deset metara.

   

  Podsetimo, JKP „Gradska toplana“ je juče, tokom izvođenja radova na sanaciji kvara na toplovodnoj mreži, oštetila cev vodovodne mreže u ulici Pere Dobrinovića. Zbog toga je ona zatvorena, pa su trenutno bez vode ulica Pere Dobrinovića i okolne ulice koje gravitiraju ka njoj.

   

  Nakon što su radnici „Gradske toplane“ iskopali zemlju oko mesta kvara i omogućili pristup ekipama „Vodovoda“, utvrđeno je da je u pitanju veliko oštećenje na vodovodnoj cevi.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Na semaforu na gradskoj magistrali instaliran brojački displej

   

  „Da bi se stvorili uslovi za započinjanje radova na zameni dela cevi neophodno je da „Gradska toplana“ završi radove na sanaciji havarije na toplovodnoj mreži. Prema trenutnim procenama, očekuje se da će to biti danas u ranim jutarnjim časovima. Zbog svoje kompleksnosti, radovi na zameni dela cevi vodovodne mreže trajaće više časova“, saopštilo je JKP „Vodovod i kanalizacija“ iz Zrenjanina.

   

  U saopštenju se dodaje da će nakon završetka radova doći će do normalizacije vodosnabdevanja u ulici Pere Dobrinovića i okolnim ulicama, koje će do tada biti bez vode.

   

  Veći broj havarija zbog naglih promena pritiska vode

   

  Inače, zbog havarije koja se u ponedeljak ujutru dogodila u fabrici vode, JKP „Vodovod i kanalizacija“ je istog dana, u 9 časova, preuzelo vodosnabdevanje grada. Oscilacije u pritisku vode u mreži neposredno pre preusmeravanja, kao i samo preusmeravanje vodosnabdevanja sa fabrike vode na „Vodovod“, uticali su da nakon toga dođe do većeg broja havarija na gradskoj vodovodnoj mreži.

   

  U pitanju je tridesetak havarija, nastalih zbog naglih promena pritiska vode i neophodnog prekida vodosnabdevanja zbog njegovog preusmeravanja. Isti slučaj se desio i tokom leta kada je bilo problema sa pritskom vode koja je dolazila sa postrojenja i nakon tadašnjeg preuzimanja vodosnabdevanja od strane „Vodovoda“.

   

  „Do kraćih prekida vodosnabdevanja dolaziće samo u reonu mesta kvara i to u slučajevima ukoliko je to neophodno zbog potrebe izvođenja radova na njegovoj sanaciji. Napominjemo da su sve otkrivene ili od strane korisnika prijavljene havarije na mreži evidentirane. Svi raspoloživi resursi preduzeća usmereni su na njihovu sanaciju. Radnici službe održavanja su konstantno na terenu, pa iz tog razloga molimo građane za malo strpljenja“, poručuju iz zrenjaninskog „Vodovoda“.

   

  Kao prioriteti prilikom otklanjanja havarija uzimaju se njihov uticaj na sam proces vodosnabdevanja, ugroženost objekata i bezbednost ljudi od posledica curenja vode, potreba angažovanja specijalizovane mehanizacije za njihovo otklanjanje, raspoloživost i nabavka neophodnih materijala za sanaciju i drugo.

   

  „Postupak vraćanja mesta havarije u prvobitno stanje sprovodi se postepeno kako se vodovodne cevi ne bi naglo opteretile, što bi dovelo do novih kvarova. Od brzine slaganja tla zavisi kada će doći do završnog zakopavanja mesta kvara, a potom i do njegovog asfaltiranja ili vraćanja prethodno uklonjenog uličnog mobilijara“, objašnjavaju u „Vodovodu“.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 3

  1. Sve stručnjak do stručnjaka u javnim preduzećima ovog grada. Čekić bi pokvarili…

  2. Najlakše je isključiti telefon za informisanje,i ljude ostaviti da čekaju bez vode bezmalo 24 časa, i bez ikakvih informacija!
   Sramota! I nesposobnost na delu!

  3. Kakva glulost i izjava od Vodovoda!
   Kakve veze imaju havarije zbog prelaska Fabeike Vode na Vodovod?
   Pa pritisak je bio bolji sada kada je Fabrika Vode radila, od kada je vodovod preuzeo vodosnabdevanje pritisak je manji!
   I zbog toga ima oko 30 havarija? Promena pritiska u mrezi, a pritisak je sada i te kako slabiji?

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad

  Nova žalba na odluku grada u vezi sa gumarom Linglong

  Građanski preokret je saopštio da je danas podneo žalbu Pokrajinskom sekretarijatu za urbanizam i zaštitu životne sredine protiv Gradske uprave Zrenjanina zbog ponovljene odluke da kineskoj […]