• ŠVEDSKI AMBASADOR: MOŽDA SE OVDE OPET MOŽE PROIZVODITI PIVO

  ZRENJANIN – Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima, priredio je danas prijem za ambasadora Kraljevine Švedske Jana Lundina.     Nakon prijema, gradonačelnik i ambasador posetili su stalnu postavku Narodnog muzeja Zrenjanina, a zatim obišli i Narodno pozorište „Toša Jovanović“.   – Ovde sam da bismo razgovarali o konkretnim modelima saradnje, kao što je to […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  ŠVEDSKI AMBASADOR: MOŽDA SE OVDE OPET MOŽE PROIZVODITI PIVO

  ZRENJANIN – Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima, priredio je danas prijem za ambasadora Kraljevine Švedske Jana Lundina.

   

   

  Nakon prijema, gradonačelnik i ambasador posetili su stalnu postavku Narodnog muzeja Zrenjanina, a zatim obišli i Narodno pozorište „Toša Jovanović“.

   

  – Ovde sam da bismo razgovarali o konkretnim modelima saradnje, kao što je to projekat Stalne konferencije gradova i opština o ekološkim rešenjima, koje ćemo podržavati. Isto se odnosi i na podršku švedskim preduzećima koja su aktivna u Srbiji, a koja imaju mogućnosti da rade na području Zrenjanina. Verujem da ima prostora za saradnju u IT sektoru, a kako se u Zrenjaninu voli pivo, možda nešto i na tom planu može da se učini, jer ovde je bila pivara sa velikom tradicijom – ocenio je švedski ambasador, kojem ovo nije prva poseta Zrenjaninu, i koji, inače, izvanredno dobro govori srpski jezik, tako da je prevodilac bio suvišan.

   

  Ambasador je označio kao veoma značajan korak dolazak poznate kompanije „Ikea“ u Srbiju, od koje se očekuje da širi mrežu kooperanata, ali i da bude prethodnica za druge kompanije iz Švedske, koje imaju komplementano poslovanje.

   

  Zrenjaninski gradonačelnik naglasio je da nije mala stvar kada u Zrenjanin dođe ambasador iz visoko razvijene zemlje, kao što je to Švedska.

   

  – Predočili smo dragom gostu zašto je Zrenjanin jedan od najboljih gradova za investiranje i siguran sam da ćemo u tom pravcu imati još razgovora i kontakata. Naš cilj je da privlačimo investicije i uspešne investitore i otvaramo nova radna mesta –  zaključio je gradonačelnik Janjić.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad