• Sutra vanredna sednica Skupštine grada: Na dnevnom redu fabrika vode

  Gradsko veće u Zrenjaninu usvojilo je na današnjoj sednici tri odluke koje se tiču postrojenja za prečišćavanje vode za piće.   Gradski većnici su izglasali odluku o izmeni osnivačkog akta JKP „Vodovod i kanalizacija“, zatim odluku o usvajanju nacrta ugovora o realizaciji projekta prečišćavanja vode za piće u Zrenjaninu, kao i odluku o davanju saglasnosti […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Sutra vanredna sednica Skupštine grada: Na dnevnom redu fabrika vode

  Gradsko veće u Zrenjaninu usvojilo je na današnjoj sednici tri odluke koje se tiču postrojenja za prečišćavanje vode za piće.

   

  Gradski većnici su izglasali odluku o izmeni osnivačkog akta JKP „Vodovod i kanalizacija“, zatim odluku o usvajanju nacrta ugovora o realizaciji projekta prečišćavanja vode za piće u Zrenjaninu, kao i odluku o davanju saglasnosti „Vodovodu“ da poslove prečišćavanja vode poveri firmi „Pannonian water“ iz Beograda.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Iz „Vodovoda“ poručuju: Vodosnabdevanje stabilno i tokom tropskih vrućina

   

  S tim u vezi, za sutra je zakazana vanredna sednica Skupštine grada Zrenjanina. Na njoj će se naći ove tri tačke, koje treba da izglasaju i odbornici lokalnog parlamenta.

   

  – Pitanje nad pitanjima, kada je reč o Zrenjaninu, jeste zdrava pijaća voda. Nestrpljiv sam da kao gradonačelnik izađem pred građane i svoju porodicu i kažem – uspeli smo. Upravo danas napravljen je korak ka tome i jedan smo korak bliže ka rešavaju višedecenijskog problema. Molim javnost za još malo strpljenja – rekao je danas novinarima gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

   

  On je dodao da će se o detaljima izjasniti na sutrašnjoj sednici Skupštine grada.

   

  Šta piše u nacrtu ugovora

   

  U dokumentima se navodi da su, posle pregovora koji su vođeni uz aktivno učešće i konsultacije sa Vladom Republike Srbije, nacrt ugovora o realizaciji javno-privatnog partnerstva, bez elemenata koncesije, sklopili Grad Zrenjanin i JKP „Vodovod i kanalizacija“, s jedne, i „Pannonian water“ i „Metito Utilities Limited“, s druge strane.

   

  „Ugovorne strane su se saglasile da se primeni tehničko-tehnološko rešenje partnera, uz obavezu da on obezbedi investiciju od najmanje 18 miliona evra, potrebnu za dogradnju fabrike i novi tehnološki proces, kao i performanse koje će omogućiti uslugu prerade i kontinuirano snabdevanje grada Zrenjanina pijaćom vodom. Grad će isporučivati sirovu vodu sa izvorišta kojim upravlja JKP „Vodovod i kanalizacija“ u skladu sa tehničkim standardima. Obezbediće potrebnu količinu za preradu, dok će buduća fabrika imati obavezu usluge prečišćavanja i isporuke pijaće vode na izlazu fabrike u skladu sa zakonskom regulativom Republike Srbije“, navodi se u nacrtu ugovora.

   

  Dodaje se da će Grad Zrenjanin, uz pomoć Republike Srbije, raditi na povećanju kapaciteta izvorišta i zameni vodovodne infrastrukture u gradu kako bi se obezbedile nove vodovodne cevi u distributivnoj mreži i smanjili gubici. U planu je i postavljanje novih mernih uređaja i vodomera, kao i ostali neophodni infrastrukturni radovi u cilju realizacije projekta.

   

  Imovina „Fabrike vode“ prodata firmi „Pannonian water“

   

  Podsetimo, pokretna i nepokretna imovina preduzeća „Fabrika vode“ je početkom ove godine prodata firmi „Pannonian water“ iz Beograda, iza koje stoji kompanija „Metito“ iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Imovina je prodata za 417 miliona dinara, što je polovina njene procenjene vrednosti.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Ova kompanija je navela da namerava da razvija projekat postrojenja za preradu vode u Zrenjaninu. U pitanju je drugi njen projekat u Srbiji, nakon započinjanja ulaganja u postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u istom gradu, na osnovu projekta javno-privatnog partnerstva.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. Тим који непобеђује игра опет. Муљачина је извесна.

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad