• Stiže zahtev sanitarnom inspektoru, postrojenje za vodu čeka saglasnost

  Sutra stiže zahtev glavnom sanitarnom inspektoru u Zrenjaninu Gabrijeli Lodi za saglasnost za dobijanje upotrebne dozvole za postrojenje za prečišćavanje vode.   Ovo je za portal zrenjaninski.com izjavio čelnik firme „Gruppo Zilio“ Nenad Obradović. Na zahtev našeg novinara da prokomentariše objavu Građanske inicijative „Zajedno za vodu“ da je voda iz zrenjaninskog vodovoda i dalje neispravna, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Stiže zahtev sanitarnom inspektoru, postrojenje za vodu čeka saglasnost

  Sutra stiže zahtev glavnom sanitarnom inspektoru u Zrenjaninu Gabrijeli Lodi za saglasnost za dobijanje upotrebne dozvole za postrojenje za prečišćavanje vode.

   

  Ovo je za portal zrenjaninski.com izjavio čelnik firme „Gruppo Zilio“ Nenad Obradović. Na zahtev našeg novinara da prokomentariše objavu Građanske inicijative „Zajedno za vodu“ da je voda iz zrenjaninskog vodovoda i dalje neispravna, on je osporio takve navode.

   

  – Zna se kako se uzimaju uzorci vode koji se šalju na analizu. Onaj ko je objavio rezultate treba da odgovori da li je poštovao proceduru. S druge strane, analizu vode koja izlazi iz našeg postrojenja rade dva puta nedeljno zavodi za javno zdravlje u Zrenjaninu, Novom Sadu i Beogradu. Ti rezultati su u skladu sa zahtevanim parametrima. Zato ćemo podneti zahtev da se krene procedura za dobijanje upotrebne dozvole – tvrdi Obradović.

   

  Građanska inicijativa „Zajedno za vodu“ saopštila je da je vodu iz gradskog vodovoda u periodu od 27. decembra 2018. do 25. januara ove godine nekoliko puta nosila na ispitivanje u Institut za javno zdravlje Vojvodine u Novom Sadu.

   

  „Prvo smo vršili osnovna ispitivanja, a zatim dodatna na natrijum, bor i arsen. Uzorci su označeni kao neispravni. Ono što posebno zabrinjava jeste da je poslednji uzorak uzet 25. januara bio najlošiji od svih. Umesto da se kvalitet vode popravlja, on vremenom postaje gori. Taj poslednji uzorak pokazuje da je koncentracija bora iznad dozvoljene. Koncentracija arsena je više nego duplo veća od dozvoljene“, tvrde u Građanskoj inicijativi „Zajedno za vodu“.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad

  Nova žalba na odluku grada u vezi sa gumarom Linglong

  Građanski preokret je saopštio da je danas podneo žalbu Pokrajinskom sekretarijatu za urbanizam i zaštitu životne sredine protiv Gradske uprave Zrenjanina zbog ponovljene odluke da kineskoj […]