• Stanovnici ogorčeni: Barska ulica još uvek nije dobila asfalt

  Barska ulica u Zrenjaninu još nije dobila asfalt a, kako stvari stoje, ove godine neće ga ni dobiti. Iako su se stanovnici ove ulice bezbroj puta obraćali nadležnima u svojoj mesnoj zajednici i gradu, i iako borba da u 21. veku dobiju asfalt traje godinama, kraj njihovim mukama još se ne nazire.   Kako je […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Stanovnici ogorčeni: Barska ulica još uvek nije dobila asfalt

  Barska ulica u Zrenjaninu još nije dobila asfalt a, kako stvari stoje, ove godine neće ga ni dobiti. Iako su se stanovnici ove ulice bezbroj puta obraćali nadležnima u svojoj mesnoj zajednici i gradu, i iako borba da u 21. veku dobiju asfalt traje godinama, kraj njihovim mukama još se ne nazire.

   

  Kako je portal zrenjaninski.com pisao pre godinu dana, problem sa asfaltiranjem ulice, dužine oko 130 metara, jeste što se put nalazio na privatnoj parceli. U međuvremenu, grad je od vlasnika otkupio parcelu na kojoj je sada put i do sada su mu isplaćene tri od ukupno šest rata.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Usisivači svih tipova i brendova, servis i prodaja!

   

  – Mislim da je ukupna vrednost parcele, po proceni Poreske uprave, bila osam miliona dinara, a grad je do sada isplatio tri rate. To nije mali novac i kad sve bude isplaćeno, radiće se projektno – tehnička dokumentacija i onda sledi asfaltiranje. To neće, vrlo verovatno, biti ove godine. Gledaćemo da do tada naspemo put struganim asfaltom ili rizlom. Poslali smo zahtev nadležnima za struganik – kaže za naš portal Ilija Mandić, predsednik Saveta Mesne zajednice „Sava Kovačević“.

   

  Prema rečima Mandića, ove godine na teritoriji mesne zajednice radiće se Krajiška ulica jer je, što se tiče imovinsko – pravnih odnosa, u ovoj ulici sve u redu.

   

  barska ulica

   

  U komšiluku niče nova staza

   

  Radiće se Krajiška, ali već sada se radi staza pored parka na Putnikovu. Sve je to na teritoriji mesne zajednice kojoj pripada i Barska.

   

  Stanovnici Barske su zato ogorčeni i kažu – nemamo ništa protiv, lepa će biti staza i ona je potrebna, ali potreban je i asfalt u 21. veku.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  – Stanovnici Barske su sa pravom ogorčeni i zaista je u 21. veku asfalt neophodnost. Ali, u Barskoj su kuće isprva nikle kao nelegalne, kasnije su legalizovane, ali imovinsko – pravni odnosi nisu rešeni do kraja. Barska ulica će biti asfaltirana, to je sigurno, samo ne tom brzinom kako se stanovnici nadaju – naglašava Mandić.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. Nisam upucen u tacnu situaciju u ovoj ulici, ali me „put na privatnoj parceli“ navodi na zakljucak: kuce su radjene na „divlje“, samim tim nisu ni placene komunalije, od kojih bi trebalo da bude finansirana izgranja puta. To sto su kasnije legalizovane, bez placanja punih komunalija ne menja situaciju. Naravno da prednost moraju da imaju one ulice u kojima su gradjani ispunili svoje obaveze i legalno gradili.
   Zato, bez obzira na njihovu ogorcenost, nemaju pravo da se pune i ljute na one koji odlucuju o prioritetima.

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad