• Sledi rekonstrukcija državnog puta od Žitnog trga do Ečke

  Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i njegov zamenik Saša Santovac razgovarali su s predstavnicima kompanije „Štrabag“ iz Beograda, povodom početka realizacije projekta pojačanog održavanja 8,69 kilometara državnog puta I-B reda 13 na deonici kroz grad, od Žitnog trga u Zrenjaninu do Ečke, odnosno ukrštanja s putevima za Lukićevo i Orlovat – Pančevo. Tom prilikom je izvođač […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Sledi rekonstrukcija državnog puta od Žitnog trga do Ečke

  Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i njegov zamenik Saša Santovac razgovarali su s predstavnicima kompanije „Štrabag“ iz Beograda, povodom početka realizacije projekta pojačanog održavanja 8,69 kilometara državnog puta I-B reda 13 na deonici kroz grad, od Žitnog trga u Zrenjaninu do Ečke, odnosno ukrštanja s putevima za Lukićevo i Orlovat – Pančevo. Tom prilikom je izvođač radova predstavio detalje projekta i ukazao na njegove glavne karakteristike i specifičnosti.

   

  U pitanju je investicija vredna 614 miliona dinara, a deo sredstava obezbeđen je na osnovu zajma od Evropske investicione banke. Investitor je Javno preduzeće „Putevi Srbije“.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Zimska služba “Čistoće i zelenila” spremno dočekuje prvi sneg

   

  Projekat je u fazi tehničke pripreme, a radovi će početi kada to budu u potpunosti dozvolili vremenski uslovi. U međuvremenu su postavljene informativne table na početku deonice, odnosno na Žitnom trgu, kao i na njenom kraju, kod raskrsnice puta Ečka – Lukićevo.

   

  Kako je predočeno tokom sastanka, radovi u Zrenjaninu će obuhvatiti više faza. Prva podrazumeva deonicu od Žitnog trga do raskrsnice ulica Pašićeve, Nušićeve, Birčaninove, Beogradske i Dositeja Obradovića, s predviđenim trajanjem radova od mesec dana. Zbog kompleksnosti radova, biće neophodno kompletno izmeštanje saobraćaja i njegovo usmeravanje privremenim trasama. O tome će građani biti detaljno obavešteni.

   

  štrabag sastanak
  Foto: Grad Zrenjanin

   

  U planu i ojačanje kolovoza

   

  „Osim zamene celokupnog asfaltnog sloja, predviđeno je ojačanje kolovoza na deonici kroz grad i saniranje šahtova. U planu je i rekonstrukcija rasvete na pet raskrsnica, šest autobuskih stajališta i dva parking prostora uz trasu, kao i proširenje nasipa oko nadvožnjaka kod autobuske stanice, te kolovoza van grada na 7,2 metra. Celokupna deonica obuhvata 23 raskrnice i posebna pažnja posvetiće se bezbednosti saobraćaja u zoni radova i postavljanju privremene saobraćajne signalizacije“, saopšteno je iz Kabineta gradonačelnika Zrenjanina.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Kompanija „Štrabag“ je otvorila kancelariju u Zrenjaninu, odnosno u Mužlji, u ulici Mađarske komune. Tokom radova, građanima će biti omogućeno da kontaktiraju kancelariju u vezi sa bilo kakvim problemima koji se, eventualno, mogu javiti na terenu.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 2

  1. Obzirom da se radi rekonstrukcija kolovoza predložio bih da se kod ečanskog groblja naprave proširenja za autobuska stajališta i dodatno osvetli taj deo puta.

  2. Opet budalaštine! Pa zar nije obilaznica prioritet? A šta se dešava sa autoputem? Koliko je meni
   poznato, radovi su trebali početi krajem godine, a ništa se ne dešava. Očigledno, da se radi o velikim prevarama i obmanama građana!

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin