• Republički geodetski zavod: Postepeno otvaranje pristupa bazi podataka

  Republički geodetski zavod je saopštio danas da se, počev od ponedeljka, 20. juna, u 7.30 časova, postepeno počelo sa otvaranjem pristupa bazi podataka RGZ za državne institucije.   „Pristup podacima je najpre otvoren putem magistrale državnih organa. Mogu im pristupiti ministarstva, jedinice lokalne samouprave i javni beležnici preko sistema Ministarstva pravde“, objavio je Republički geodetski […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Republički geodetski zavod: Postepeno otvaranje pristupa bazi podataka

  Republički geodetski zavod je saopštio danas da se, počev od ponedeljka, 20. juna, u 7.30 časova, postepeno počelo sa otvaranjem pristupa bazi podataka RGZ za državne institucije.

   

  „Pristup podacima je najpre otvoren putem magistrale državnih organa. Mogu im pristupiti ministarstva, jedinice lokalne samouprave i javni beležnici preko sistema Ministarstva pravde“, objavio je Republički geodetski zavod.

   

  PROČITAJTE JOŠ: U firmi AGRO DUKAT počeo otkup pšenice ovogodišnjeg roda

   

  U praksi to znači da je omogućeno normalno funkcionisanje tržišta nepokretnosti. Ponovo je moguće obaviti poslove overe kupoprodajnih ugovora i preuzeti list nepokretnosti.

   

  RGZ navodi da je među prioritetima provera i puštanje u rad sistema za izdavanje građevinskih dozvola.

   

  „U postupku postepenog i kontrolisanog podizanja čitavog informacionog sistema RGZ-a do punog kapaciteta, tokom ove nedelje će se obavljati usaglašavanje komunikacijskih protokola i bezbednosnih politika. Ovi procesi će dovesti do planskih isključivanja određenih delova sistema. Zbog toga zvanični sajt Republičkog geodetskog zavoda u određenim periodima neće biti dostupan korisnicima“, dodaje se u saopštenju.

   

  Portalu zrenjaninski.com je juče nezvanično rečeno da će Služba za katastar nepokretnosti u Zrenjaninu početi sa radom do kraja nedelje.

   

  Podsetimo, od utorka, 14. juna, IT infrastruktura Republičkog geodetskog zavoda bila je meta intenzivnog hakerskog napada. Radi zaštite podataka, Republički geodetski zavod je aktivirao sve bezbednosne protokole i zaključao celokupan informacioni sistem RGZ-a.

   

  Servisi RGZ-a zbog toga nisu bili dostupni spoljnim korisnicima dok se pretnja ne otkloni, kako bi se sprečila ugroženost sistema i podataka.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad