• Rekonstrukcija vrelovodne mreže u naselju „Ruža Šulman“ u punom jeku

  Radovi na rekonstrukciji vrelovodne mreže u zrenjaninskom naselju „Ruža Šulman“ i delu ulice Marka Oreškovića u punom su jeku.   Gradilište je danas posetio gradonačelnik Simo Salapura, zajedno sa zamenikom Sašom Santovcem, vršiocem dužnosti direktora JKP „Gradska toplana“ Žarkom Đuričićem i predstavnicima izvođača radova.   PROČITAJTE JOŠ: Stara gradska klanica je jedan od prepoznatljivih gradskih […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Rekonstrukcija vrelovodne mreže u naselju „Ruža Šulman“ u punom jeku

  Radovi na rekonstrukciji vrelovodne mreže u zrenjaninskom naselju „Ruža Šulman“ i delu ulice Marka Oreškovića u punom su jeku.

   

  Gradilište je danas posetio gradonačelnik Simo Salapura, zajedno sa zamenikom Sašom Santovcem, vršiocem dužnosti direktora JKP „Gradska toplana“ Žarkom Đuričićem i predstavnicima izvođača radova.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Stara gradska klanica je jedan od prepoznatljivih gradskih objekata

   

  Rekonstrukcija vrelovodne mreže obuhvata zamenu postojećih cevi novim cevima, u ukupnoj dužini od 638 metara. Time se obezbeđuje pouzdanost i sigurnost u distribuciji, kao i smanjenje gubitaka toplotne energije i vode iz sistema na putu do krajnjih korisnika.

   

  Vrednost radova iznosi 21,8 miliona dinara, a finansiraju se sredstvima JKP „Gradska toplana“.

   

  Radovi se odvijaju paralelno na tri deonice i ukupno je do sada završeno 70 odsto planiranih aktivnosti.

   

  U „Gradskoj toplani“ navode da je završetak svih radova planiran do početka grejne sezone. Očekivanja su da to bude i pre predviđenog roka.

   

  – Svi smo svesni koliko su energenti poskupeli i koliki je haos na evropskom tržištu. S druge strane, vidimo da je država Srbija preduzela značajne korake i mere kako situacija ne bi bila toliko teška. Ipak, moram napomenuti da nepopularne mere podizanja cena grejanja neće moći da zaobiđu ni naš grad. O tome treba otvoreno razgovarati. Prema podacima koje imamo, ostale lokalne samouprave su već dobile predloge toplana za povećanje cena od 35 do čak 50 procenata. To je korak na koji smo uslovljeni. Naglasio bih, takođe, da cene za fiksni deo godinama unazad nisu menjane i podizane – rekao je Simo Salapura.

   

  On je dodao da će lokalna samouprava, u dogovoru sa „Gradskom toplanom“, učiniti sve da poskupljenje u Zrenjaninu bude u najmanjoj mogućoj meri i da građanima što više olakša predstojeću grejnu sezonu koja je neizvesna.

   

  rekonstrukcija vrelovodne mreže
  Foto: Grad Zrenjanin

   

  Cene godinama nisu menjane

   

  Portparolka JKP „Gradska toplana“ Melanija Lojpur je istakla da se radovi na zameni starih i dotrajalih cevi u naselju „Ruža Šulman“ izvode od jula ove godine. Ona je izrazila očekivanje da će radovi, posebno u blizini Osnovne škole „2. oktobar“, biti završeni što pre kako bi nastava mogla da se odvija neometano.

   

  Navela je i da je u ovom delu grada bilo čestih havarija i problema sa grejanjem. Zbog toga je i bilo neophodno da se radovi što pre realizuju i završe.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  – Kada govorimo o cenama grejanja, „Gradska toplana“ je od početka godine nekoliko puta naglašavala da nismo imali njihovu promenu od 2014. i 2015. godine. Govorimo o fiksnom i varijabilnom delu. Sve to poprilično utiče na naše poslovanje, s obzirom na to da cene na tržištu idu u nebesa – rekla je Lojpur.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. Opet mlaćenje prazne slame! Nikako da spomenete ŠTA SE DEŠAVA AUTOPUTEM? Ono što mogu svi da vide a to je da se obilaznica oko Beograda punom parom gradi /više košta nego autoput/ i da se po Srbiji grade autoputevi. Jedino se u Banatu ništa ne gradi.

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin