• Rekonstrukcija kompletne vodovodne mreže u naselju Ruža Šulman

  U okviru prve faze rekonstrukcije gradske vodovodne mreže, u toku su radovi u zrenjaninskom naselju Ruža Šulman, na deonici od dva i po kilometra. Ukupna vrednost radova je 60,7 miliona dinara, a sredstva su obezbedili Grad Zrenjanin i Pokrajina.   – Vodovodna mreža u gradu je u proseku stara više od 30 godina i činjenica […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Rekonstrukcija kompletne vodovodne mreže u naselju Ruža Šulman

  U okviru prve faze rekonstrukcije gradske vodovodne mreže, u toku su radovi u zrenjaninskom naselju Ruža Šulman, na deonici od dva i po kilometra. Ukupna vrednost radova je 60,7 miliona dinara, a sredstva su obezbedili Grad Zrenjanin i Pokrajina.

   

  – Vodovodna mreža u gradu je u proseku stara više od 30 godina i činjenica je da je neophodna njena rekonstrukcija, odnosno zamena. Glavni problem zbog dotrajale mreže su kvarovi, koji prouzrokuju prekide vodosnabdevanja i uvećavaju troškove održavanja – ističe rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija u JKP „Vodovod i kanalizacija“ iz Zrenjanina Siniša Gajin.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Sledi rekonstrukcija državnog puta od Žitnog trga do Ečke

   

  Stručne službe ovog preduzeća pripremile su tehničku dokumentaciju za prvu fazu rekonstrukcije gradske vodovodne mreže. Ona uključuje pet lokacija gde je mreža najstarija, odnosno starija od pola veka. To su naselja Ruža Šulman, Mala Amerika, Centar, Karađorđev park i deo Šumice, u ukupnoj dužini od oko 20 kilometara.

   

  rekonstrukcija vodovodne mreže
  Foto: JKP „Vodovod i kanalizacija“

   

  Vrednost radova 60,7 miliona dinara

   

  Grad Zrenjanin je, zajedno sa Pokrajinom, obezbedio sredstva za rekonstrukciju vodovodne mreže u naselju Ruža Šulman. U pitanju je 60,7 miliona dinara, od čega je Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo obezbedio 40 miliona, a Grad Zrenjanin preostalih 20,7 miliona dinara.

   

  – Reč je o zameni kompletne vodovodne mreže u naselju Ruža Šulman, u dužini od oko 2,5 kilometra. Pored postavljanja novih polietilenskih cevi visoke gustine, biće urađeni novi šahtovi kako bi se izmestili vodomeri van objekata. Biće i rekonstruisani postojeći šahtovi na zelenim površinama, a uradiće se i novi priključci za sve objekte – objašnjava Gajin.

   

  Prema njegovim rečima, izgradnjom nove vodovodne mreže obezbediće se veći kvalitet vodosnabdevanja koji se ogleda u eliminisanju kvarova na mreži, kojih je, primera radi, samo u protekle dve nedelje bilo sedam u naselju Ruža Šulman.

   

  – Obezbediće se nesmetano vodosnabdevanje dovoljnim količinama vode i stabilnog pritiska, a biće eliminisana u potpunosti i mogućnost degradacije vode u mreži. Izmeštanje vodomera izvan objekata omogućiće njihovo lakše očitavanje, kao i lakši pristup ekipama preduzeća u slučaju otklanjanja eventualnih kvarova – navodi Gajin.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Nakon postupka javne nabavke, posao rekonstrukcije mreže dobila je firma „Enerdži LTD“ iz Novog Sada. Radovi su počeli 3. decembra i planirano je da traju narednih sto dana, ukoliko to vremenski uslovi budu omogućili.

   

  rekonstrukcija vodovodne mreže
  Foto: JKP „Vodovod i kanalizacija“

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad