• Rekom Begej pluta uginula riba, ovo je problem koji nas muči godinama

  Nekoliko čitalaca portala zrenjaninski.com javilo nam je da rekom Begej, koja protiče kroz grad, pluta uginula riba.   Građani javljaju da je uginula riba, između ostalog, primećena kod Železničkog mosta.   – Suprug i ja smo šetali sa sinom duž Begeja, naseljem Berbersko, a zatim se vraćali preko Železničkog mosta u naselje Ruža Šulman. Celim […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Rekom Begej pluta uginula riba, ovo je problem koji nas muči godinama

  Nekoliko čitalaca portala zrenjaninski.com javilo nam je da rekom Begej, koja protiče kroz grad, pluta uginula riba.

   

  Građani javljaju da je uginula riba, između ostalog, primećena kod Železničkog mosta.

   

  – Suprug i ja smo šetali sa sinom duž Begeja, naseljem Berbersko, a zatim se vraćali preko Železničkog mosta u naselje Ruža Šulman. Celim tim delom reke primetili smo pomor ribe. Zaista žalostan prizor – napisala je jedna čitateljka, koja nam je i poslala fotografije.

   

  Pročitajte još: Grad traži privatnog partnera za prečišćavanje otpadnih voda

   

  Stevo Čorokalo, iz Javne ustanove „Rezervati prirode“ iz Zrenjanina, objašnjava da je porastao vodostaj Tise i da postoji tendencija daljeg rasta. Zbog toga Begej ne može da otiče u Tisu. I Javno vodoprivredno preduzeće „Vode Vojvodine“ je saopštilo da je Tisa u manjem porastu.

   

  – Voda u Begeju stoji, a reka se praktično pretvara u baru. Riba nema kiseonika i zato dolazi do njenog pomora. Istovremeno, fekalna kanalizacija se izliva u Begej i čim malo otopli možemo očekivati da se iz reke počne širiti i smrad. Tako će biti sve dok Begej ponovo ne krene da otiče – objašnjava Čorokalo.

   

  Ovo je problem koji se ponavlja gotovo svake godine. Problem će trajno biti rešen tek kad bude izgrađen prečistač otpadnih voda.

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad