• Rebalans budžeta: U planu nove investicije na teritoriji grada

  Gradsko veće u Zrenjaninu usvojilo je na današnjoj sednici odluku o rebalansu ovogodišnjeg budžeta.   Gradonačelnik Simo Salapura je nakon sednice ocenio da predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu grada Zrenjanina za 2022. godinu praktično pokazuje trend oporavka gradske kase.   PROČITAJTE JOŠ: Poskupeo gradski i prigradski prevoz na teritoriji grada Zrenjanina […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Rebalans budžeta: U planu nove investicije na teritoriji grada

  Gradsko veće u Zrenjaninu usvojilo je na današnjoj sednici odluku o rebalansu ovogodišnjeg budžeta.

   

  Gradonačelnik Simo Salapura je nakon sednice ocenio da predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu grada Zrenjanina za 2022. godinu praktično pokazuje trend oporavka gradske kase.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Poskupeo gradski i prigradski prevoz na teritoriji grada Zrenjanina

   

  – Ukupan obim budžeta uvećan je za 4,6 procenata i u najvećem delu se odnosi na nastavak investicionih radova u našem gradu. Između ostalog, to je unapređenje vodosnabdevanja, pre svega završetak radova na vodovodnoj mreži u naselju „Ruža Šulman“ – kazao je Salapura.

   

  Prema njegovim rečima, u planu je i izgradnja eko-česmi u seoskim mesnim zajednicama.

   

  – Takođe, udruženim sredstvima od mesnih samodoprinosa i Grada nastavljamo izgradnju kanalizacione mreže u Kleku, Elemiru i Lazarevu. Pored toga, priprema se projektno-tehnička dokumentacija za izgradnju kanalizacije u Aradcu i Perlezu – naglasio je Salapura.

   

  On je precizirao da su ovim predlogom odluke utvrđena i dodatna sredstva za unapređenje sistema grejanja u pet seoskih osnovnih škola. U pitanju je postavljanje kotlova i prelazak sa čvrstog energenta na gas, kao i zamena kotlova u određenim školskim zgradama.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  – U ovom rebalansu imamo i deo koji se odnosi na radove na drugoj fazi rekonstrukcije Gradskog stadiona, čiji završetak očekujemo naredne godine – dodao je gradonačelnik Simo Salapura.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad