• Reakcija na izjavu premijerke: Voda pripada građanima, a ne investitoru

  Udruženje građana „Zrenjaninska akcija“ (ZRAK) reagovalo je večeras na izjavu premijerke Ane Brnabić da Vlada Srbije pregovara sa jednim investitorom o preuzimanju fabrike vode u Zrenjaninu.   ZRAK je, u saopštenju za javnost, naveo da su, sudeći prema izjavi predsednice Vlade, Zrenjaninci građani drugog reda, jer nju ne zanima kolika će cena vode biti i […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Reakcija na izjavu premijerke: Voda pripada građanima, a ne investitoru

  Udruženje građana „Zrenjaninska akcija“ (ZRAK) reagovalo je večeras na izjavu premijerke Ane Brnabić da Vlada Srbije pregovara sa jednim investitorom o preuzimanju fabrike vode u Zrenjaninu.

   

  ZRAK je, u saopštenju za javnost, naveo da su, sudeći prema izjavi predsednice Vlade, Zrenjaninci građani drugog reda, jer nju ne zanima kolika će cena vode biti i kako će se ponašati novi privatnik.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Velika akcija ozelenjavanja Zrenjanina, ovako će izgledati deo grada

   

  „Ona sama kaže da je prethodni privatni investitor kršio zakon. Sledeći bi, valjda, trebalo da to ne čini kako bi država izbegla nova ulaganja u zrenjaninsku fabriku vode. Da li to znači da država ne želi da potroši naš novac na nas, nego će to da uradi stranac, privatnik, koji će svoje ulaganje da vrati uz cenu vode i godinama ostvaruje profit prodajući nam naše javno dobro“, upitali su aktivisti „Zrenjaninske akcije“.

   

  ZRAK: Javno-privatno partnerstvo neprihvatljivo

   

  Kako se navodi u saopštenju, ZRAK ne vidi da se na prvom mestu vodi računa o javnom zdravlju građana Zrenjanina.

   

  „Stojimo na stanovištu da je javno-privatno partnerstvo u komunalnim delatnostima, posebno u oblasti vodosnabdevanja, neprihvatljivo. Zato insistiramo da grad otkupi fabriku vode. Država treba da investira, između ostalog, i naš novac u zamenu vodovodnih cevi. Kako je moguće da u ovoj državi niko ne zna koliko košta investicija u jednu fabriku vode“, dodaje se u saopštenju.

   

  Aktivisti ZRAK-a, koji su nedeljama organizovali protestne vožnje po gradu, zahtevajući rešavanje dugogodišnjeg problema u vezi sa vodom za piće, naveli su i da, umesto da ukine sporne izmene Zakona o komunalnim delatnostima iz 2018. godine, premijerka traži novog privatnog partnera da nastavi agoniju Zrenjaninaca.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  „Zato mi danas pokrećemo online peticiju u kojoj tražimo izmenu spornog zakona. Nećemo se zaustaviti dok ne dođemo do zdrave vode i sačuvamo je za buduće generacije. Voda pripada građanima, a ne investitoru“, zaključuje se u saopštenju.

   

  Kompletnu izjavu predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić možete PROČITATI OVDE.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad