• Razmatrano aktuelno stanje bezbednosti na prugama i objektima železnice

  Aktuelno stanje bezbednosti na prugama i objektima železnice na području Srednjobanatskog i Severnobanatskog upravnog okruga bila je tema sastanka održanog u upravnoj zgradi Sekcije za održavanje pruga Zrenjanin pri preduzeću „Infrastruktura železnice Srbije“.   Sastanak je organizovalo Odeljenje za bezbednost Novi Sad, kojem pripada i čvor Zrenjanin. Sastanku su prisustvovali načelnica Srednjobanatskog okruga Snežana Vučurević, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Razmatrano aktuelno stanje bezbednosti na prugama i objektima železnice

  Aktuelno stanje bezbednosti na prugama i objektima železnice na području Srednjobanatskog i Severnobanatskog upravnog okruga bila je tema sastanka održanog u upravnoj zgradi Sekcije za održavanje pruga Zrenjanin pri preduzeću „Infrastruktura železnice Srbije“.

   

  Sastanak je organizovalo Odeljenje za bezbednost Novi Sad, kojem pripada i čvor Zrenjanin. Sastanku su prisustvovali načelnica Srednjobanatskog okruga Snežana Vučurević, predstavnici „Infrastrukture železnice Srbije“, policijskih uprava Zrenjanina i Kikinde, Okružnog javnog tužilaštva i Odeljenja za vanredne situacije za dva banatska okruga.

   

  Pročitajte još: Počinju radovi u okolini bolnice, vozačima se savetuje oprez

   

  Ovom prilikom razmatrani su izveštaji o protivpravnim radnjama i požarima u 2019. na železničkim objektima. Konstatovano je da je 2019. bila povoljnija od prethodne godine. To je učinjeno na osnovu podataka o broju evidentiranih i prijavljenih krađa železničke imovine i visine pričinjene materijalne štete na području čvora Zrenjanin.

   

  stanje bezbednosti na železnici
  Foto: Srednjobanatski upravni okrug

   

  U ukupno 26 krađa, koje su prijavljene zrenjaninskoj i kikindskoj policiji, pričinjena šteta iznosi oko 700.000 dinara. To je znatno manje u odnosu na višemilionsku štetu pričinjenu u 2018. Tome je, konstatovano je na sastanku, doprinela kontinuirano dobra saradnja Odeljenja za bezbednost čvora Zrenjanin, Odeljenja za vanredne situacije, policijskih uprava i tužilaštva.

   

  Broj požara na železničkim objektima u 2019. je takođe bio manji u odnosu na prethodni period. Samim tim, bila je i manja pričinjena šteta.

   

  Pročitajte još: Rekonstrukcija dve ulice u Melencima i jedne u Zrenjaninu (Foto)

   

  Na sastanku je ukazano i na stanje bezbednosti na većini pružnih prelaza posle pojačanog teretnog saobraćaja na prugama Srednjobanatskog okruga. Zaključeno je da je problem smanjene bezbednosti nastao nakon preusmeravanja saobraćaja na alternativne pravce zbog zatvaranja i rekonstrukcije pruge Beograd – Novi Sad.

   

  stanje bezbednosti na železnici
  Foto: Srednjobanatski upravni okrug

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad

  Nova žalba na odluku grada u vezi sa gumarom Linglong

  Građanski preokret je saopštio da je danas podneo žalbu Pokrajinskom sekretarijatu za urbanizam i zaštitu životne sredine protiv Gradske uprave Zrenjanina zbog ponovljene odluke da kineskoj […]