• Raspisan tender za koncesiju za obavljanje farmaceutske delatnosti

  Od naredne godine državnu farmaceutsku delatnost u Zrenjaninu realizovaće privatni partner grada, odnosno koncesionar.   Baš kako je i navaljeno pre nekoliko meseci, finansijski problemi takozvanih državnih apoteka u Zrenjaninu biće rešeni kroz javno – privatno partnerstvo sa elementima koncesije.   Grad Zrenjanin zato je raspisao tender za davanje koncesije za finansiranje, revitalizaciju, upravljanje i […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Raspisan tender za koncesiju za obavljanje farmaceutske delatnosti

  Od naredne godine državnu farmaceutsku delatnost u Zrenjaninu realizovaće privatni partner grada, odnosno koncesionar.

   

  Baš kako je i navaljeno pre nekoliko meseci, finansijski problemi takozvanih državnih apoteka u Zrenjaninu biće rešeni kroz javno – privatno partnerstvo sa elementima koncesije.

   

  Grad Zrenjanin zato je raspisao tender za davanje koncesije za finansiranje, revitalizaciju, upravljanje i obavljanje farmaceutske delatnosti u Zrenjaninu. Na tom tenderu izabraće se najbolji ponuđač koji će onda u narednih 15 godina kao koncesionar obavljati farmaceutsku delatnost u gradu i naseljenim mestima.

   

  Grad ima 32 lokala u kojima se trenutno nalaze apoteke. Većina ih je u vlasništvu grada, a jedan deo je u zakupu. U zakupu su apoteke u bolnici, Lukićevu, na Zelenom polju, u Tarašu, Stajićevu, Mesnoj zajednici „Sava Kovačević“, u Miletićevoj ulici i na Gradnulici. Zakupodavci su uglavnom mesne zajednice sa kojima Javna ustanova „Apoteka Zrenjanin“ ima ugovor o najmu.

   

  Koncesija se daje na 15 godina, a najmanja vrednost je 6,3 miliona evra, na koliko je procenjen projekat, stoji u pozivu za učešće u javnoj nabavci. Koncesija će se plaćati jednim delom odmah po dobijanju koncesije a drugi deo će se plaćati, počevši od šeste godine trajanja ugovora, najmanje 120.000 evra godišnje.

   

  Budući koncesionar, između ostalog, mora da ima najmanje 60 lokala u kojima obavlja farmaceutsku delatnost, da ima zaposlenih 300 farmaceuta i galensku laboratoriju sa najmanje 30 lekova.

   

  Rok za otkup dokumentacije za učestvovanje na tenderu je 10. decembar, rok za predaju dokumentaciju 8. januar a odluka bi trebalo da bude doneta 15. januara naredne godine.

   

  U javnom pozivu za izbor koncesionara stoji i da budući koncesionar nema nikakve veze sa Javnom ustanovom „Apoteka Zrenjanin“, već kada preuzme koncesiju posluje kao novo preduzeće na tržišnim osnovama.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad