• Raspisan prvi javni poziv: Grad subvencioniše kupovinu novih bicikala

  Komisija koju je formirao Grad Zrenjanin raspisala je javni poziv za izbor privrednih subjekata u sprovođenju nabavke bicikala kao ekološki prihvatljivog transporta na teritoriji grada.   Gradonačelnik Simo Salapura je početkom jula kazao da i Zrenjanin, poput Beograda i Novog Sada, planira da subvencioniše kupovinu bicikala. Salapura je ocenio da na ovom području postoji veliki broj […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Raspisan prvi javni poziv: Grad subvencioniše kupovinu novih bicikala

  Komisija koju je formirao Grad Zrenjanin raspisala je javni poziv za izbor privrednih subjekata u sprovođenju nabavke bicikala kao ekološki prihvatljivog transporta na teritoriji grada.

   

  Gradonačelnik Simo Salapura je početkom jula kazao da i Zrenjanin, poput Beograda i Novog Sada, planira da subvencioniše kupovinu bicikala. Salapura je ocenio da na ovom području postoji veliki broj biciklista, kao i razgranata mreža biciklističkih staza, i najavio mogućnost da i Zrenjaninci dobiju subvencije za kupovinu novih dvotočkaša.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Objavljeno kakvog su kvaliteta površinske vode na kupalištima

   

  Usledio je i prvi konkretan potez, a to je izbor privrednih subjekata preko kojih će se realizovati subvencionisana nabavka bicikala. Građani koji ostvare pravo na sufinansiranje moći će da kupe bicikle isključivo od firmi izabranih na ovaj način.

   

  Kako je navedeno u javnom pozivu, nabavka bicikala se sprovodi sa ciljem povećanja broja biciklista na gradskim ulicama, a u svrhu poboljšanja kvaliteta vazduha i smanjenja zagađenja životne sredine. Za ove namene iz gradskog budžeta je izdvojeno do milion dinara, sa PDV-om. Građani mogu da računaju na subvenciju od 5.000 dinara, sa PDV-om, po jednom biciklu.

   

  Ko može da učestvuje na javnom pozivu?

   

  Na javnom pozivu, koji je raspisan danas, mogu učestvovati privredni subjekti koji se, između ostalog, bave prodajom bicikala, koji su registrovani najmanje šest meseci od dana podnošenja prijave i koji imaju sedište, poslovnu jedinicu ili ogranak na teritoriji grada Zrenjanina. Rok za podnošenje prijava je ponedeljak, 23. avgust.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Grad Zrenjanin će sa izabranim privrednim subjektima zaključiti sporazum o tehničkoj saradnji. Nakon toga će biti raspisan javni poziv za građane, koji su u obavezi da prilikom prijavljivanja dostave predračun izdat od strane privrednih subjekata sa liste. Ugovor o nabavci bicikla zaključuju Grad Zrenjanin, direktni korisnik i krajnji korisnik, nakon donošenja rešenja o konačnoj listi korisnika.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad