• Radovi počeli, pa stali: Kada će biti završena obnova dela fasade (Foto)

  Lokalna samouprava u Zrenjaninu je sredinom marta, tri nedelje uoči parlamentarnih i predsedničkih izbora, objavila da počinju radovi na obnovi dela fasade Elektrotehničke i građevinske škole „Nikola Tesla“.   Tada je saopšteno da će glavni ulaz, okrenut ka gradskom jezeru, ponovo biti bezbedan za učenike i osoblje škole. Navedeno je i da će jednoj od […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Radovi počeli, pa stali: Kada će biti završena obnova dela fasade (Foto)

  Lokalna samouprava u Zrenjaninu je sredinom marta, tri nedelje uoči parlamentarnih i predsedničkih izbora, objavila da počinju radovi na obnovi dela fasade Elektrotehničke i građevinske škole „Nikola Tesla“.

   

  Tada je saopšteno da će glavni ulaz, okrenut ka gradskom jezeru, ponovo biti bezbedan za učenike i osoblje škole. Navedeno je i da će jednoj od najlepših zgrada u centru Zrenjanina početi da se vraća nekadašnji sjaj.

   

  Postavljena je građevinska skela i počeli su pripremni radovi. Međutim, oni su ubrzo stali i ni do danas nisu nastavljeni.

   

  PROČITAJTE JOŠ: U ovoj kući u naselju Mala Amerika je živeo narodni heroj

   

  Na tabli istaknutoj na skeli navodi se da se radovi izvode po ugovoru potpisanom 4. februara. Rok za njihovo izvođenje je 60 radnih dana. Ako se početak radova računa od dana potpisivanja ugovora, jasno je da oni kasne. Ukoliko se računa od dana kada je njihov početak ozvaničila lokalna samouprava, a to je 14. mart, evidentno je da rok neće biti ispoštovan.

   

  egš nikola tesla

   

  Vredan primerak graditeljske baštine Zrenjanina

   

  Podsetimo, na prošlogodišnjem konkursu Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, Elektrotehničkoj i građevinskoj školi „Nikola Tesla“ je, za radove na fasadi, dodeljeno 3,1 milion dinara.

   

  Prethodno je škola, takođe od sredstava Pokrajinske vlade iz decembra 2016. godine, sanirala krov, koji je sada u dobrom stanju, ali su fasade ka jezeru i ka zgradi Narodnog muzeja ostale ograđene zbog mogućeg osipanja i otpadanja gipsanih ukrasa, posebno u uslovima kišnog i vlažnog vremena.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Zgrada EGŠ „Nikola Tesla“ je vredan primerak graditeljske baštine Zrenjanina. Prvobitno Trgovačka akademija i Državna muška građanska škola, kasnije Treća gimnazija, pa Srednja ekonomska škola, sagrađena je 1892. godine po planovima budimpeštanskog arhitekte Ištvana Kiša.

   

  Škola spada među najstarije trgovačke akademije u državi.

   

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad