• Privredni sud u Zrenjaninu juče potvrdio stečaj u „Fabrici vode“

  Stečaj u „Fabrici vode“ iz Zrenjanina, koji je otvoren 22. marta ove godine, još jednom je potvrđen jučerašnjim rešenjem Privrednog suda u Zrenjaninu.   Zahtev za otvaranje stečaja podnelo je JKP „Vodovod i kanalizacija“.   PROČITAJTE JOŠ: Firmi EVROPA-KOMERC potrebni radnici – trgovci   Kao razlog, zrenjaninsko komunalno preduzeće je navelo da joj „Fabrika vode“ […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Privredni sud u Zrenjaninu juče potvrdio stečaj u „Fabrici vode“

  Stečaj u „Fabrici vode“ iz Zrenjanina, koji je otvoren 22. marta ove godine, još jednom je potvrđen jučerašnjim rešenjem Privrednog suda u Zrenjaninu.

   

  Zahtev za otvaranje stečaja podnelo je JKP „Vodovod i kanalizacija“.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Firmi EVROPA-KOMERC potrebni radnici – trgovci

   

  Kao razlog, zrenjaninsko komunalno preduzeće je navelo da joj „Fabrika vode“ duguje 14.087.319 dinara. U rešenju suda je konstatovano da stečajni dužnik, prema izveštaju Narodne banke Srbije, ima neizmirene obaveze u ukupnom iznosu od 620.066.128 dinara i da mu je račun neprekidno u blokadi od 2. juna prošle godine.

   

  „Fabrika vode“ je pismenim putem osporila razloge za otvaranje stečaja, tvrdeći da potraživanje zrenjaninskog „Vodovoda“ nije utvrđeno i da se o njemu vodi parnica, kao i da to što je račun u blokadi ne znači da nije bilo plaćanja.

   

  Privredni sud je za juče zakazao ročište radi ponovnog odlučivanja o postojanju stečajnog razloga. JKP „Vodovod i kanalizacija“ je naknadno obavestilo sud i da je stečajni dužnik obustavio sva plaćanja prema trećim licima pre tri i više godina i da njegovo potraživanje, koje nije plaćeno, potiče iz 2019. godine.

   

  Zbog ponovnog odlučivanja o stečaju, pomereni su rokovi za održavanje poverilačkog i ispitnog ročišta. Tako je prvo poverilačko ročište zakazano za 24. jun, a ispitno za 7. oktobar.

   

  Stečaj će voditi stečajna upravnica Dragica Arsić.

   

  Stečaj zatražila i Erste banka

   

  Podsetimo, i u septembru prošle godine je otvoren prethodni stečajni postupak, a zahtev za pokretanje stečaja je podnela Erste banka. Taj prethodni stečajni postupak je trajao manje od mesec dana, jer je Erste banka u međuvremenu povukla svoj zahtev.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Početkom ove godine, pokretna i nepokretna imovina preduzeća „Fabrika vode“ prodata je firmi „Pannonian water“ iz Beograda, iza koje stoji kompanija „Metito“ iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Imovina je prodata za 417 miliona dinara, što je polovina njene procenjene vrednosti.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad