• Privatna zrenjaninska firma dobila sredstva za pošumljavanje

  Privatna firma „SIM Proing“ iz Zrenjanina dobila je bespovratna sredstva iz budžetskog fonda AP Vojvodine, koja su namenjena za pošumljavanje.   Na konkursu, koji je raspisao Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, dodeljeno je ukupno šest ugovora u vrednosti od 29,6 miliona dinara.   PROČITAJTE JOŠ: Još 7 dana za prijave na najveće studentsko […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Privatna zrenjaninska firma dobila sredstva za pošumljavanje

  Privatna firma „SIM Proing“ iz Zrenjanina dobila je bespovratna sredstva iz budžetskog fonda AP Vojvodine, koja su namenjena za pošumljavanje.

   

  Na konkursu, koji je raspisao Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, dodeljeno je ukupno šest ugovora u vrednosti od 29,6 miliona dinara.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Još 7 dana za prijave na najveće studentsko takmičenje u programiranju – 5 DANA U OBLACIMA

   

  Pravo na ova sredstva, osim zrenjaninske firme „SIM Proing“, ostvarila su i javna preduzeća „Vojvodinašume“, Nacionalni park „Fruška gora“, „Komunal Mali Iđoš“, kao i JAZIP Vrbas.

   

  Ukupna vrednost projekta kojim je konkurisao „SIM Proing“ iznosi 220.000 dinara. Od toga će Pokrajina izdvojiti 207.000 dinara, a preostalih 13.000 dinara učesnik konkursa. Sredstva su odobrena za pošumljavanje, odnosno podizanje novih šuma, na površini od 1,15 hektara.

   

  – Reč je o konkursnoj aktivnosti koja nam je veoma značajna, jer naša pokrajina spada u red regija koje su nedovoljno pošumljene. Na to ukazuje i sam procenat od svega sedam odsto. Pokrajinska vlada i resorni sekretarijat ulažu napore i sredstva da se to poboljša. Vrednost ugovora za pošumljavanje je 8,2 miliona dinara, dok je za melioraciju degradiranih šuma opredeljeno nešto više od 21,4 miliona dinara. Na taj način dobićemo novih 187 hektara pod šumom – izjavio je pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Saša Stevanović.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Firma „SIM Proing“ je osnovana u aprilu 2019. godine i specijalizovana je za izvođenje radova, projektovanje i inženjering u građevinarstvu. Za sada javnosti nije poznato na kojoj lokaciji će ova firma realizovati projekat pošumljavanja.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad