• Predstavnici bratskih gradova i opština ovih dana gosti Zrenjanina

  Prijem za predstavnike bratskih gradova i gradova prijatelja Zrenjanina priređen je danas u sali Gradskog veća. Domaćin je bio zamenik gradonačelnika Saša Santovac.   – Povodom naše tradicionalne manifestacije „Dani piva“ ugostili smo drage goste iz gradova sa kojima je Zrenjanin zbratimljen ili je u prijateljskom statusu. Ovo će biti naši dragi gosti, a mi […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Predstavnici bratskih gradova i opština ovih dana gosti Zrenjanina

  Prijem za predstavnike bratskih gradova i gradova prijatelja Zrenjanina priređen je danas u sali Gradskog veća. Domaćin je bio zamenik gradonačelnika Saša Santovac.

   

  – Povodom naše tradicionalne manifestacije „Dani piva“ ugostili smo drage goste iz gradova sa kojima je Zrenjanin zbratimljen ili je u prijateljskom statusu. Ovo će biti naši dragi gosti, a mi ćemo se potruditi da budemo dobri domaćini – poručio je Santovac.

   

  Među zvanicama bili su predstavnici Bijeljine, Arada iz Rumunije, Bekeščabe iz Mađarske…

   

  – Bekeščaba i Zrenjanin su među najstarijim zbratimljenim gradovima. To pobratimstvo traje više od 50 godina i svi smo ponosni na tu lepu tradiciju. Najbolja saradnja je na planu sporta i kulture. Nastavićemo je i razvijati, a postoje i planovi za unapređenje privredne saradnje – rekao je, u obraćanju medijima, Bača Mendel, notar grada Bekeščabe.

   

  Pročitajte još: Zanimljivi 3D grafiti u glavnoj ulici najavljuju manifestaciju ZrBizNet (Foto)

   

  I predstavnik rumunskog grada Arada istakao je odlične odnose sa lokalnom samoupravom u Zrenjaninu.

   

  – Rado smo se odazvali pozivu iz Zrenjanina, jer znamo da prisustvujemo prelepom događaju. Prethodno smo imali razgovore predstavnika dveju sredina, najviše o mogućnostima kulturne razmene. To će biti osnov saradnje i u budućnosti, posebno kroz gostovanja folklora i u jednom i u drugom gradu – najavio je Adrijan Barbeš, pomoćnik gradonačelnika Arada.

   

  Domaćini i gosti razmenili su prigodne poklone.

   

  prijem za predstavnike bratskih gradova

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad