• PREDLOŽENO DA GRAD PRODA STAMBENI I POSLOVNI PROSTOR

  ZRENJANIN – Poslovni i stambeni prostor koji je u vlasništvu grada, a u koji nema smisla ulagati, biće ponuđen na prodaju. Ovo bi se moglo zaključiti na osnovu obrazloženja koje je „Gradska stambena agencija“ podnela Skupštini grada da se odobri prodaja tri nepokretnosti: dva poslovna prostora i jednog stambenog.     U obrazloženju stoji da […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  PREDLOŽENO DA GRAD PRODA STAMBENI I POSLOVNI PROSTOR

  ZRENJANIN – Poslovni i stambeni prostor koji je u vlasništvu grada, a u koji nema smisla ulagati, biće ponuđen na prodaju. Ovo bi se moglo zaključiti na osnovu obrazloženja koje je „Gradska stambena agencija“ podnela Skupštini grada da se odobri prodaja tri nepokretnosti: dva poslovna prostora i jednog stambenog.

   

  centar grada
  Foto: Dušan Bartolović

   

  U obrazloženju stoji da grad već godinama nema novca za tekuće održavanje poslovnog i stambenog prostora koji je u njegovoj svojini. Prostor je zato devastiran, ruiniran, zapušten, sa starim vodovodnim i kanalizacionim instalacijama, zajedničkim brojilima, bez grejanja… Neki objekti toliko su propali da nema smisla u njih ulagati, a nema smisla ni izdavati ih u zakup, jer za mnoge ne postoji interesovanje, a oni koji su izdati, kirija im je toliko niska da ne pokriva ni sopstvene troškove.

   

  Namera „Gradske stambene agencije“ je da takve objekte ponudi na prodaju, i to prikupljanjem ponuda putem javnog poziva.

   

  Za početak, na prodaju je ponuđena pomoćna zgrada u ulici Brigadira Ristića, za koju je zainteresovan jedan investitor. Objekat od 160 kvadrata Poreska uprava je procenila na 1,3 miliona dinara. Na prodaju je ponuđen i stan u ulici Vuka Karadžića od 36 kvadrata, po ceni od 430.000 dinara, kao i poslovni prostor u Birgadira Ristića od 76 kvadrata, po ceni od 4 miliona dinara.   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad