• Pre nekoliko dana započeta izgradnja rezervoara za prečišćenu vodu

  Prošle su dve nedelje otkako vodosnabdevanje grada Zrenjanina ide sa postrojenja za prečišćavanje vode. Prvi rezultati analiza vode bili su dobri, a ovih dana očekuju se novi izveštaji.   – Analize se rade svakodnevno i taj posao obavlja Zavod za javno zdravlje Zrenjanin. Prva analiza koja nam je dostavljena bila je dobra i svi parametri […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Pre nekoliko dana započeta izgradnja rezervoara za prečišćenu vodu

  Prošle su dve nedelje otkako vodosnabdevanje grada Zrenjanina ide sa postrojenja za prečišćavanje vode. Prvi rezultati analiza vode bili su dobri, a ovih dana očekuju se novi izveštaji.

   

  – Analize se rade svakodnevno i taj posao obavlja Zavod za javno zdravlje Zrenjanin. Prva analiza koja nam je dostavljena bila je dobra i svi parametri su bili u okviru propisa. Optimista sam. Verujem da će analize pokazati da naše postrojenje isporučuje ispravnu vodu i da će zabrana biti ukinuta – kaže za portal zrenjaninski.com direktor fabrike vode Bojan Dimkić.

   

  Izveštaj pokazuje da je koncentracija arsena 0,011 miligrama na litar, što je u granicama maksimalno dozvoljenih vrednosti. Po tom kriterijumu, voda je ispravna. I ostali parametri, kao na primer natrijum i bor, takvi su da je ocenjeno da voda odgovara propisima iz Pravilnika o higijenskoj ispravnosti.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Neka pitanja u vezi sa kvalitetom vazduha aktuelna već decenijama

   

  Po Dimkićevim rečima, iz postrojenja se u vodovod isporučuje između 200 i 250 litara prečišćene vode u sekundi, što govori o prilično velikoj potrošnji. Voda se, osim na izlazu iz postrojenja, uzorkuje i na sedam mernih mesta u gradu. Ti rezultati se analiziraju i dostavljaju najpre Gradskoj upravi.

   

  Dimkić kaže da bi uzorci trebalo da budu ispravni u kontinuitetu mesec dana, da bi mogao da se podnese zahtev za ukidanje zabrane upotrebe vode iz zrenjaninskog vodovoda za piće i pripremu hrane.

   

  Bojan Dimkić: Rezervoar za stabilno vodosnabdevanje grada

   

  Pre nekoliko dana, inače, započeta je izgradnja rezervoara za prečišćenu vodu.

   

  – Ovaj rezervoar će obezbediti stabilan pritisak u vodovodnoj mreži i stabilnost vodosnabdevanja grada. Cilj nam je da unapredimo sistem kako bismo mogli da isporučimo preko 400 litara prečišćene vode u sekundi i kako bismo maksimalno obezbedili sigurnost vodosnabdevanja – ističe Dimkić.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad