• PRAVA ISTINA O PREČIŠĆENOJ VODI U VODOVODNOJ MREŽI!

  ZRENJANIN – Da bi otklonili sve nedoumice sugrađana i sprečili zloupotrebu informacija oko prisustva prečišćene vode iz postrojenja za prečišćavanje vode u gradskoj vodovodnoj mreži, JKP „Vodovod i kanalizacija“ iz Zrenjanina izdalo je zvanično saopštenje za javnost, koje je potpisao Siniša Gajin, rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija u ovom komunalnom preduzeću.     „Iako […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  PRAVA ISTINA O PREČIŠĆENOJ VODI U VODOVODNOJ MREŽI!

  ZRENJANIN – Da bi otklonili sve nedoumice sugrađana i sprečili zloupotrebu informacija oko prisustva prečišćene vode iz postrojenja za prečišćavanje vode u gradskoj vodovodnoj mreži, JKP „Vodovod i kanalizacija“ iz Zrenjanina izdalo je zvanično saopštenje za javnost, koje je potpisao Siniša Gajin, rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija u ovom komunalnom preduzeću.

   

  vest istina o vodi

   

  „Iako je investitor, na dan početka testiranja opreme postrojenja za prečišćavanje vode, najavio da će prečišćena voda iz postrojenja biti odmah puštena u gradsku vodovodnu mrežu, to nije učinjeno. Odluka Ivana Devića, direktora JKP „Vodovod i kanalizacija“, je da će se voda sa prečišćivača pustiti u gradsku vodovodnu mrežu onog momenta kada rezultati provere kvaliteta potvrde da prečišćena voda ispunjava sve tražene parametre koje propisuje pravilnik o kvalitetu Republike Srbije“, navodi se u tom saopštenju.

   

  Da li će to biti za nekoliko dana ili nedelja zavisi od investitora, odnosno od rezultata analiza kvaliteta vode. Prema najavi investitora, on će traženi kvalitet vode postići u narednih nekoliko dana i tek tada će prečišćena voda biti puštena u gradsku vodovodnu mrežu, a o čemu će javnost biti obaveštena.

   

  Do tada se prečišćena voda neće puštati u gradsku vodovodnu mrežu, već će jedan deo nastaviti da kruži u okviru sistema postrojenja, a drugi deo će se ispuštati u kanalizacionu mrežu.

   

  – Kao što je i ranije najavljeno, u početku će učešće prečišćene vode u gradskoj vodovodnoj mreži biti oko 30 procenata. Taj udeo vode će se vrlo brzo povećavati u korist prečišćene vode, a kada postrojenje bude radilo punim kapacitetom i kada se dostigne 100 procenata prisustva vode u mreži, biće izvršena i ugovorom definisana merenja kvaliteta vode. Kada potvrdu da su svi parametri ispunjeni da Zavod za javno zdravlje Zrenjanina, tek tada možemo očekivati da nadležna inspekcija, koja je zabranila za piće vodu iz gradskog vodovoda, zabranu ukloni – objašnjava Gajin.

   

  Dakle, i po puštanju prečišćene vode u sistem, voda iz gradskog vodovoda, i pored stalne kontrole njenog kvaliteta, neće biti dozvoljena za piće sve do momenta dok nadležna inspekcija ne ukine zabranu.

   

  – Poboljšanje kvaliteta vode u mreži, koje je vidno, nije rezultat rada postrojenja, nego određenih zahvata koje je sprovelo naše preduzeće na izvorištima odakle se vodom snabdeva grad – ističe Gajin.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 3

  1. Zbog čega se prilikom kuvanja vode pojavljuje veliki broj mehurića,kao da ima detrdženta.Inače,vodu sa gradske mreže koristim za kuvanje hrane,kafe.kada se,posebno,pojavljuje veliki broj mehurića,a što ranije nije bio slučaj.Izgleda.da,ipak,deo „nove“vode dospeva u gradski vodovod.

   1. To je zato što vas SNS đubrad lažu. Ova država je zasnovana na laži. Sistem te laže. Bolje postavi pitanje zašto se jedino u gradu Zrenjaninu uvode nova brojila za očitavanje potrošnje vode koja će se očitavati daljinski i koliko će te onda koštati litar te detesdžent vode. Jedina dobra stvar u celoj priči je što te neće smarati da ukloniš vodu iz šahte da bi očitali jer će i te jadnike koji očitavaju vodu otpustiti kao tehnološki višak da bi primili par novih stranačkih drugova u administraciji.

  2. Na Bagljašu iz eko česme ne curi vise prečišćena voda…neki građani nemaju mogućnosti da kupuju flaširanu vodu…cisterne nemate..šta ćemo gospodo…narod se truje sa česme…hoće li fabrika vode krenuti sa čistom vodom…..dokle da čekamo.

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad

  Nova žalba na odluku grada u vezi sa gumarom Linglong

  Građanski preokret je saopštio da je danas podneo žalbu Pokrajinskom sekretarijatu za urbanizam i zaštitu životne sredine protiv Gradske uprave Zrenjanina zbog ponovljene odluke da kineskoj […]