• Poznato ko će najverovatnije preuzeti Javnu ustanovu „Apoteka Zrenjanin“

  Apotekarska ustanova „Janković“ iz Novog Sada najverovatnije je budući koncesionar zrenjaninskih apoteka koje posluju u sastavu Javne ustanove „Apoteka Zrenjanin“.   Na javni poziv o javno – privatnom partnerstvu sa elementima koncesije, koji je raspisao Grad Zrenjanin, javila se, naime, samo apotekarska ustanova iz Novog Sada. Ta ponuda danas je javno otvorena.   „Janković“ je […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Poznato ko će najverovatnije preuzeti Javnu ustanovu „Apoteka Zrenjanin“

  Apotekarska ustanova „Janković“ iz Novog Sada najverovatnije je budući koncesionar zrenjaninskih apoteka koje posluju u sastavu Javne ustanove „Apoteka Zrenjanin“.

   

  Na javni poziv o javno – privatnom partnerstvu sa elementima koncesije, koji je raspisao Grad Zrenjanin, javila se, naime, samo apotekarska ustanova iz Novog Sada. Ta ponuda danas je javno otvorena.

   

  „Janković“ je ponudio avansnu naknadu koncesije od 840.700 evra i godišnju koncesionu naknadu u iznosu od 120.100 evra. Ova ponuda važi narednih pola godine.

   

  Prema dostavljenoj dokumentaciji, „Janković“ ispunjava tražene uslove, uključujući i to da ima galensku laboratoriju i 433 zaposlena lica. Od toga je 300 farmaceuta i farmaceutskih tehničara.

   

  Grad ima 32 lokala u kojima se trenutno nalaze apoteke. Većina ih je u vlasništvu grada, a jedan deo je u zakupu. U zakupu su apoteke u bolnici, Lukićevu, na Zelenom polju, u Tarašu, Stajićevu, Mesnoj zajednici „Sava Kovačević“, u Miletićevoj ulici i na Gradnulici. Zakupodavci su uglavnom mesne zajednice sa kojima Javna ustanova „Apoteka Zrenjanin“ ima ugovor o najmu.

   

  Kako je ranije saopšteno, koncesija se daje na 15 godina. Koncesija će se plaćati jednim delom odmah po dobijanju koncesije a drugi deo će se plaćati, počevši od šeste godine trajanja ugovora, najmanje 120.000 evra godišnje.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 2

  1. „…uključujući i to da ima galensku laboratoriju i 433 zaposlena“.
   A, JE L’ BILA I FOTOGRAFIJA, U „USLOVIMA“!!!???
   BLAGO NAMA!
   PREKOR IZ ELEMIRA!

  2. Mi u našoj skupštini stanara ni krečenje zgrade ne usvajamo bez minimum 3 ponude.
   A ovi apotekarske ustanove izdali. Monopol na lečenje Srednje-Banatskog stanovništva.

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad

  Nova žalba na odluku grada u vezi sa gumarom Linglong

  Građanski preokret je saopštio da je danas podneo žalbu Pokrajinskom sekretarijatu za urbanizam i zaštitu životne sredine protiv Gradske uprave Zrenjanina zbog ponovljene odluke da kineskoj […]