• Potpisan ugovor sa firmom „Metito“ o izgradnji prečistača otpadnih voda

  Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i potpredsednik kompanije „Metito Utilities Limited“ iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Valid Madvar potpisali su danas ugovor o realizaciji projekta prečišćavanja otpadnih voda u gradu na obalama Begeja.   Projekat tretmana otpadnih voda u Zrenjaninu deo je većeg državnog i međunarodnog projekta, a u Zrenjaninu će ga realizovati pomenuta kompanija, koja raspolaže […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Potpisan ugovor sa firmom „Metito“ o izgradnji prečistača otpadnih voda

  Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i potpredsednik kompanije „Metito Utilities Limited“ iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Valid Madvar potpisali su danas ugovor o realizaciji projekta prečišćavanja otpadnih voda u gradu na obalama Begeja.

   

  Projekat tretmana otpadnih voda u Zrenjaninu deo je većeg državnog i međunarodnog projekta, a u Zrenjaninu će ga realizovati pomenuta kompanija, koja raspolaže najmodernijom tehnologijom u ovoj oblasti.

   

  Potpisivanju ugovora prisustvovali su ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović i otpravnik poslova ambasade UAE Ibrahim Ali Al Darmaki.

   

  – Godinama unazad borili smo se da ispromovišemo Zrenjanin kao dobro mesto za investiranje. Takav ambijent, uz podršku i podsticaje države, privukao je mnoge investitore. Sada razmišljamo o problemu zaštite životne sredine i kao odgovorna lokalna samouprava preuzeli smo tu obavezu. Sada je potpisan ugovor koji će omogućiti da za nekih tridesetak meseci imamo čistiji Begej i zdraviju životnu sredinu. Direktna investicija je 30 miliona evra od čega 70 posto ide za izgradnju prostrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, koje će zapošljavati četrdesetak ljudi – naglasio je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Sprovedeno ispitivanje: Koliko su građani zadovoljni komunalnim uslugama

   

  On je dodao da će i domaća građevinska operativa biti uključena u gradnju postrojenja. Obaveze Grada Zrenjanina odredbama ugovora nisu finansijske prirode, već se odnose na obezbeđenje zemljišta i povezivanje gradske kanalizacije na prečistač.

   

  metito

   

  U postrojenje će biti ugrađena najmodernija tehnologija

   

  Kompanija „Metito“ ugradiće najmoderniju tehnologiju u zrenjaninsko postrojenje, inače prvo u Srbiji i Evropi koje će graditi, poručio je Valid Madvar.

   

  – Ovaj projekat, i naredni koji će uslediti, doneće nova radna mesta Zrenjaninu. Treba naglasiti i da on obezbeđuje visoke ekološke standarde i bezbednije životno okruženje. Rad postrojenja planiran je u narednih 25 godina – poručio je Madvar.

   

  Ministar Branislav Nedimović ocenio je da će rezultat realizacije ovog projekta biti prečišćena voda koja će završavati u Begeju,

   

  – Zrenjanin je još 2004. i 2005. sa gradonačelnikom Goranom Kneževićem bio jedan od pionira privlačenja direktnih stranih investicija, na prostoru cele Srbije. Tako je i sada sa ovim projektom, sa kojim će Zrenjanin biti među pionirima uvođenja najnovijih ekoloških tehnologija – naglasio je Nedimović.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. Oh, ne! Opet najmodernija tehnologija za prečišćavanje vode?! Kako bi bilo da prethodno postrojenje završite u potpunosti i skinete zabranu upotrebe pijaće vode?

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin