• Planirana izgradnja više kilometara novih opštinskih puteva

  Kako bi se napravila celovita putna mreža, koja će zadovoljiti potrebe užeg i šireg područja Zrenjanina, odnosno bolju povezanost grada sa mrežom državnih puteva, bolju međusobnu povezanost sela i povezanost sela sa izgrađenim i planiranim sadržajima van granica građevinskih područja naseljenih mesta, planirana je izgradnja nekoliko novih opštinskih puteva, navodi se u dokumentu koji je […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Planirana izgradnja više kilometara novih opštinskih puteva

  Kako bi se napravila celovita putna mreža, koja će zadovoljiti potrebe užeg i šireg područja Zrenjanina, odnosno bolju povezanost grada sa mrežom državnih puteva, bolju međusobnu povezanost sela i povezanost sela sa izgrađenim i planiranim sadržajima van granica građevinskih područja naseljenih mesta, planirana je izgradnja nekoliko novih opštinskih puteva, navodi se u dokumentu koji je objavio Grad Zrenjanin.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Haos u saobraćaju u Pančevačkoj ulici: Ogromne gužve, naročito u špicu

   

  Tako je planirana izgradnja puteva Zrenjanin – Lukićevo – Botoš; Aradac – Elemir; Jankov Most – Klek – Lazarevo; Ečka – Lukino Selo, kao i puta Mihajlovo – državni put prvog reda M24.

   

  U planu je i izgradnja puteva Lazarevo – Lukićevo, sa mostom preko kanala DTD; zatim Knićanin – Čenta; Knićanin – Perlez, Zrenjanin (Mužlja) – Tisa (Komonj); i Orlovat – Botoš, preko Tomaševca.

   

  Klikni na ovaj link i pročitaj aktuelne oglase za POSAO

   

  Takođe, planira se izgradnja opštinskog puta od državnog puta prvog reda M24 do državnog puta drugog reda R110, kroz atar Čente i Farkaždina. Navodi se da je u planu i opštinski put od obilaznog puta oko Zrenjanina do „Banatske magistrale“ (Marjanov brod), zatim Jankov Most – Jankov Most atar; Tomaševac – Tomaševac atar; Zlatica – Zlatica atar; Taraš – Taraš 1, sa mostom na Tisi; Banatski Despotovac – Banatski Despotovac atar, kao i opštinski put ka regionalnoj deponiji (od produžetka obilaznog puta oko Zrenjanina).

   

  Izgradnja dva nova mosta

   

  Na novoplaniranim opštinskim putevima Taraš – Taraš 1 i Lazarevo – Lukićevo planira se i izgradnja dva nova mosta, preko kanala DTD, odnosno reke Tise. Izradom planova detaljne regulacije za te puteve, biće definisani i svi elementi ovih mostova, koji su sastavni delovi trasa.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Takođe će se, u okviru međuopštinske saradnje, obaviti usaglašavanje sa prostornim planom Opštine Žabalj, tako da se putni pravac Taraš – Taraš 1, sa planiranim mostom preko reke Tise, poveže sa putnim pravcem Žabalj – Čurug, navodi se u pomenutom dokumentu.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 2

  1. I to treba da se radi, ali najvažnije je pitanje ŠTA SE DEŠAVA SA AUTOPUTEM? Dokle će gradonačelnik
   mudro ćutati o nečemu što je od istorijskog znača za Zrenjanin i ceo Banat?

  2. Državni putevi se već godinama ne označavaju tako kako ste napisali u tekstu.
   Koji je pomenuti dokument u pitanju?
   ….ako nije tajna…

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad