• Planira se detaljna rekonstrukcija zgrade stare Specijalističke poliklinike

  Izradom tehničke dokumentacije biće učinjen prvi korak ka sanaciji i uređenju zgrade stare Specijalističke poliklinike, na Bulevaru Milutina Milankovića, saznaje portal zrenjaninski.com.   Posao izrade dokumentacije posle javnog tendera poveren je grupi ponuđača, arhitektonskim firmama iz Novog Sada, Ade i Beograda, a kako naš portal saznaje, reč je o firmama koje su specijalizovane za izradu […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Planira se detaljna rekonstrukcija zgrade stare Specijalističke poliklinike

  Izradom tehničke dokumentacije biće učinjen prvi korak ka sanaciji i uređenju zgrade stare Specijalističke poliklinike, na Bulevaru Milutina Milankovića, saznaje portal zrenjaninski.com.

   

  Posao izrade dokumentacije posle javnog tendera poveren je grupi ponuđača, arhitektonskim firmama iz Novog Sada, Ade i Beograda, a kako naš portal saznaje, reč je o firmama koje su specijalizovane za izradu projekata za zdravstvene ustanove. Izrada tehničke dokumentacije košta blizu šest miliona dinara, a finansiraće je Grad.

   

  Što se tiče radova na sanaciji oni će, kako saznajemo, biti finansirani iz republičkih fondova.

   

  Zgrada stare Specijalističke poliklinike građena je pre više od pola veka, namenski za potrebe zdravstva. Ukupno ima 4.882 kvadrata.

   

  Trenutno stanje objekta je vrlo loše. Krov od pocinkovanog lima je dotrajao pa prokišnjava. Oluci su takođe u lošem stanju, pa do prokišnjavanja dolazi i zbog njih.

   

  Pročitajte još: Kompanija „Um-Ing“ uručila vrednu donaciju Odeljenju neonatologije

   

  I stolarija je u vrlo lošem stanju. Prozori ne mogu da se otvaraju pa nisu u funkciji. U ništa boljem stanju nisu ni podovi.

   

  Poslednji, treći sprat, odnosno potkrovlje, zbog lošeg stanja nije u funkciji, odnosno ispražnjen je.

   

  Od projektanata je traženo da projekat bude energetski efikasan, kao i da se sve što je moguće prilagodi potrebama osoba sa invaliditetom.

   

  Rok za izradu tehničke dokumentacije je 25 dana. Sa tom dokumentacijom konkuriše se kod Republike, pa u zavisnosti kada i koliko sredstava bude odobreno, znaće se kako će izgledati rekonstrukcija zgrade stare Specijalističke poliklinike.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad