• „Pijace i parkinzi“ poslovali sa gubitkom, kao jedan od razloga navode koronu

  Mada je svojevremeno osnovano da bi punilo gradsku kasu, jer se bavi izuzetno profitabilnom delatnošću i ima monopolski položaj u gradu, Javno komunalno preduzeće „Pijace i parkinzi“ iz Zrenjanina i prošle godine je poslovalo sa gubitkom.   U izveštaju o radu, koji je podneo v.d. direktora ovog preduzeća Aleksandar Martinov, navodi se da su „Pijace […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  „Pijace i parkinzi“ poslovali sa gubitkom, kao jedan od razloga navode koronu

  Mada je svojevremeno osnovano da bi punilo gradsku kasu, jer se bavi izuzetno profitabilnom delatnošću i ima monopolski položaj u gradu, Javno komunalno preduzeće „Pijace i parkinzi“ iz Zrenjanina i prošle godine je poslovalo sa gubitkom.

   

  U izveštaju o radu, koji je podneo v.d. direktora ovog preduzeća Aleksandar Martinov, navodi se da su „Pijace i parkinzi“ od 1. januara do 31. decembra 2022. ostvarili ukupne prihode od 110.154.984 dinara. Rashodi su iznosili 111.776.644 dinara. To znači da je preduzeće iskazalo gubitak od 1.621.660 dinara.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Zrenjanin i ove godine subvencioniše kupovinu novih bicikala

   

  „Na visinu iskazanog gubitka najveći uticaj je imao rast cena dobara, usluga i radova u četvrtom kvartalu 2022. godine, a time i ostvarenih troškova“, piše u izveštaju.

   

  Inače, u strukturi rashoda preduzeća, najveća stavka su troškovi zarada i naknada, koji su prošle godine bili 62.404.092 dinara. To je više od polovine ukupnih rashoda.

   

  Prihodi od usluga koje pruža Javno komunalno preduzeće „Pijace i parkinzi“ bili su manji od planiranih. Prihod od naplate parkiranja je bio za 15 odsto niži od planiranog, od pijaca 13 odsto, od „pauka“ 25 odsto, a od zakupa poslovnog prostora 22 odsto.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Izdaje se lokal u naselju Lesnina: Odlično mesto za vaš biznis (Foto)

   

  – Sezonski, vremenski i drugi uticaji značajno utiču na prihode preduzeća. Ovde je potrebno istaći negativan uticaj pandemije koronavirusa na smanjeni obim pruženih usluga – naveo je Aleksandar Martinov neke od razloga ovakvog poslovanja.

   

  Od prednosti je naveo da su „Pijace i parkinzi“ bez konkurencije na tržištu i da se usluge uglavnom naplaćuju unapred ili u trenutku njihovog pružanja.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 4

  1. Tako je! Korona je kriva, a ne gomila uhleba sa članskom kartom „biblioteke“. Kamen bi pokvarili…

  2. Nemoguce je da posluje sa gubitkom.Mozda je prolem to sto se mnogo krade i namestaju se tenderi koji su stetni po interese gradjana Zrenjanina.Uz to koliko ima zaposlenih sns parazita u toj nazovi firmi koji dobijaju plate nizasta?

  3. Лопурде напредњачке. Способни су само да краду народ. Наплаћују паркин на лединама, па и ту направе губитак.

  4. Ahahahahahahahahaha ???? posluje sa gubitkom… Nema slobodnog parking mesta u centru, nikad, pogotovo pre podne. DDOR nikad nema slobodnog. Žitni se naplaćuje 24h, Pupinova uvek puna, pijaca uvek puna, Bagljaš pun… Što ne naplaćujete. Gde su ljudi koji rade?! Zašto ne dižete kola, gde je pauk?! Nepropisno i bahato parkiranih imate posla po ceo dan! Koga bre ova firma zeza! Apsolutni monopol! Evo rešenja, neka daju meni na upravljanje pa da vidite kako će firma biti u plusu! Sramota izveštaja i nesposobnog direktora!

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad