• Otvoren stečaj u „Fabrici vode“ i to na predlog „Vodovoda i kanalizacije“

  Rešenjem Privrednog suda u Zrenjaninu otvoren je stečaj u „Fabrici vode“, a za stečajnog upravnika je imenovana Dragica Arsić, ekskluzivno saznaje portal zrenjaninski.com.   Stečajni postupak je pokrenut na predlog JKP „Vodovod i kanalizacija“ iz Zrenjanina, koje se u ovom slučaju pojavljuje kao stečajni poverilac.   PROČITAJTE JOŠ: “Ečka” i dalje ostaje u kategoriji sportskog […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Otvoren stečaj u „Fabrici vode“ i to na predlog „Vodovoda i kanalizacije“

  Rešenjem Privrednog suda u Zrenjaninu otvoren je stečaj u „Fabrici vode“, a za stečajnog upravnika je imenovana Dragica Arsić, ekskluzivno saznaje portal zrenjaninski.com.

   

  Stečajni postupak je pokrenut na predlog JKP „Vodovod i kanalizacija“ iz Zrenjanina, koje se u ovom slučaju pojavljuje kao stečajni poverilac.

   

  PROČITAJTE JOŠ: “Ečka” i dalje ostaje u kategoriji sportskog aerodroma, odnosno letilišta

   

  Kao razlog, zrenjaninsko komunalno preduzeće je navelo da joj „Fabrika vode“ duguje 14.087.319 dinara. U rešenju suda je konstatovano da stečajni dužnik, prema izveštaju Narodne banke Srbije, ima neizmirene obaveze u ukupnom iznosu od 620.066.128 dinara i da mu je račun neprekidno u blokadi od 2. juna prošle godine.

   

  Krajem februara je u „Fabrici vode“ uveden prethodni stečajni postupak. U tom trenutku, ovo preduzeće nije imalo direktora, pa joj je postavljen privremeni zastupnik.

   

  „Fabrika vode“ je pismenim putem osporila razloge za otvaranje stečaja, tvrdeći da potraživanje zrenjaninskog „Vodovoda“ nije utvrđeno i da se o njemu vodi parnica, kao i da to što je račun u blokadi ne znači da nije bilo plaćanja.

   

  Sedište firme iz Zrenjanina prebačeno u Novi Sad

   

  U međuvremenu, oni koji stoje iza „Fabrike vode“ uspeli su da sedište firme, sa adrese Mihajlovački drum u Zrenjaninu, prebace u Novi Sad, u ulicu Vase Stajića 14, stan broj 3. To je bio razlog da zastupnici „Fabrike vode“ pokušaju da ospore nadležnost zrenjaninskog suda. Međutim, Privredni sud u Zrenjaninu to nije prihvatio i doneo je rešenje o pokretanju stečaja.

   

  Prvo poverilačko ročište je zakazano za 29. april, a ispitno za 22. jul.

   

  Podsetimo, i u septembru prošle godine je otvoren prethodni stečajni postupak, a zahtev za pokretanje stečaja je podnela Erste banka. Taj prethodni stečajni postupak je trajao manje od mesec dana, jer je Erste banka u međuvremenu povukla svoj zahtev.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Početkom ove godine, pokretna i nepokretna imovina preduzeća „Fabrika vode“ prodata je firmi „Pannonian water“ iz Beograda, iza koje stoji kompanija „Metito“ iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Imovina je prodata za 417 miliona dinara, što je polovina njene procenjene vrednosti.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. U Vase Stajića 18, a u kancelariji advokata Olivera Zaveđija, krajem oktobra 2014. osnovano je DOO „GRUPPO ZILIO“. Ovo društvo bilo je treći član navodnog konzorcijuma kome je JKP „Vodovod i kanalizacija“ (Grad Zrenjanin) 12. februara 2015, dakle najviše tri i po meseca kasnije, poverilo posao prečišćavanje vode iz gradskog izvorišta.
   Prevara se, dakle, kao Lesi, vratila kući, gde je i smišljena.

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad