• Otkrivamo kome je poveren posao sanacije deponije vredan 253 miliona dinara

  Pančevačkoj firmi „Eko Maber inženjering“, kao jedinom ponuđaču na tenderu, povereno je izvođenje prve faze sanacije nesanitarne deponije na trasama cevovoda i retenzije u industrijskoj zoni „Jugoistok 2“, saznaje portal zrenjaninski.com. Vrednost ovog ugovora sa PDV-om je 253,5 miliona dinara.   Ministarstvo zaštite životne sredine i Grad Zrenjanin su 20. marta ove godine zaključili ugovor […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Otkrivamo kome je poveren posao sanacije deponije vredan 253 miliona dinara

  Pančevačkoj firmi „Eko Maber inženjering“, kao jedinom ponuđaču na tenderu, povereno je izvođenje prve faze sanacije nesanitarne deponije na trasama cevovoda i retenzije u industrijskoj zoni „Jugoistok 2“, saznaje portal zrenjaninski.com. Vrednost ovog ugovora sa PDV-om je 253,5 miliona dinara.

   

  Ministarstvo zaštite životne sredine i Grad Zrenjanin su 20. marta ove godine zaključili ugovor o sufinansiranju prve faze projekta. Ministarstvo je za ove namene izdvojilo 202,9 miliona dinara, dok je Grad Zrenjanin u obavezi da obezbedi preostala sredstva.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Usvojen Etički kodeks funkcionera lokalne samouprave – da li ga se vlast pridržava?

   

  Kako je ranije objavljeno, u pitanju je kompleksan dvogodišnji projekat, ukupne vrednosti oko 600 miliona dinara, s tim da se po jedna faza realizuje tokom ove i naredne godine.

   

  Nesanitarna deponija locirana je uz saobraćajnicu Zrenjanin – Beograd. Na njoj je dugi niz godina odlagan gradski komunalni otpad, sve do otvaranja sadašnje deponije, 1986. godine.

   

  Do tada deponovana velika količina otpada je stabilizovana i prekrivena slojem zemljišta, na kojem je formirano prizemno zelenilo.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Deo koji je planiran za sanaciju zahvata površinu od oko pet hektara, a predviđeno je uklanjanje gornjih slojeva (nasute zemlje, peska, građevinskog i komunalnog otpada), do orijentacione kote dna planirane retenzije za atmosferske vode.

   

  Pančevačka firma „Eko Maber inženjering“ već je angažovana na poslovima uklanjanja divljih deponija na teritoriji grada Zrenjanina.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 2

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad