• Oprema civilne zaštite dopunjena novim terenskim vozilom

  Povodom Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura sa saradnicima prisustvovao je danas taktičko-tehničkom zboru pripadnika civilne zaštite Zrenjanina, kao i vežbi početnog gašenja požara na prostoru ispred magacina Odseka za civilnu zaštitu u ulici Vojvode Petra Bojovića.   Salapura je imao priliku i da se upozna sa opremom civilne zaštite, koja […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Oprema civilne zaštite dopunjena novim terenskim vozilom

  Povodom Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura sa saradnicima prisustvovao je danas taktičko-tehničkom zboru pripadnika civilne zaštite Zrenjanina, kao i vežbi početnog gašenja požara na prostoru ispred magacina Odseka za civilnu zaštitu u ulici Vojvode Petra Bojovića.

   

  Salapura je imao priliku i da se upozna sa opremom civilne zaštite, koja je dopunjena novim terenskim vozilom. Ono će ujedno biti i komandno vozilo za potrebe Gradskog štaba za vanredne situacije.

   

  PROČITAJTE JOŠ: BERBERSKO – BOLNICA pod lupom gradskih urbanista i javnosti

   

  – Ulaganje u prevenciju je najsigurnija zaštita od svih rizika. Da biste se uspešno nosili sa rizicima potrebna su tehnička sredstva, planska dokumenta i osposobljene i obučene jedinice. Zrenjanin sve to ima. Sada je ostalo da radimo na podizanju komunikacije na viši nivo. Zato je nabavljena oprema za kvalitetnu radio vezu. Zrenjanin spada u gradove u Srbiji koji se ističu svojom spremnošću i opremljenošću da se uspešno izbore sa svim potencijalnim katastrofama – istakao je Salapura.

   

  taktičko-tehnički zbor pripadnika civilne zaštite

   

  Poplave i požari najveći rizici za Zrenjanin

   

  Najveći rizici za Zrenjanin su poplave i požari. Zajedno sa vodoprivrednim preduzećima preventivno se radi na smanjenju rizika od poplava. A požari, kojih najviše ima na njivama u jesen, uspešno se gase zahvaljujući činjenici da profesionalnim vatrogascima pomažu i dobrovoljne vatrogasne jedinice kojih je na teritoriji grada 23 i koje su potpuno opremljene sredstvima i ljudstvom.

   

  U ovoj godini Zrenjanin je, zahvaljujući sredstvima dobijenim kroz pokrajinske i republičke projekte, nabavio dodatnu opremu neophodnu za delovanje u rizičnim situacijama.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  – Zahvaljujući podršci Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave od pet miliona dinara, dobili smo novo terensko vozilo, a kroz pokrajinski projekat 900.000 dinara za nabavku dodatne opreme. I oprema i obučeno ljudstvo u sektoru civilne zaštite imaju jedinstven cilj, a to je podizanje kapaciteta lokalne samouprave u smanjenju rizika od katastrofa – istakao je šef Odseka za vanredne situacije u Gradskoj upravi Miroslav Sladojević.

   

  vozilo civilne zaštite

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad