• Oglašena prodaja postrojenja za prečišćavanje pijaće vode

  Javni izvršitelj Dragan Nikolić oglasio je prodaju postrojenja za prečišćavanje pijaće vode, pratećih objekata i opreme, u vlasništvu preduzeća „Fabrika vode“. Prvo elektronsko javno nadmetanje zakazano je za 2. decembar.   Zaključak o prodaji imovine donet je u izvršnom postupku koji je pokrenula Erste banka, kao poverilac, protiv dužnika, zrenjaninskog preduzeća „Fabrika vode“. Postupak je […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Oglašena prodaja postrojenja za prečišćavanje pijaće vode

  Javni izvršitelj Dragan Nikolić oglasio je prodaju postrojenja za prečišćavanje pijaće vode, pratećih objekata i opreme, u vlasništvu preduzeća „Fabrika vode“. Prvo elektronsko javno nadmetanje zakazano je za 2. decembar.

   

  Zaključak o prodaji imovine donet je u izvršnom postupku koji je pokrenula Erste banka, kao poverilac, protiv dužnika, zrenjaninskog preduzeća „Fabrika vode“. Postupak je pokrenut radi izvršenja na osnovu Zakona o izvršenju i obezbeđenju.

   

  Nepokretna i pokretna imovina ponuđena je na prodaju kao jedna funkcionalna celina. Njena ukupna vrednost procenjena je na 834.736.350 dinara. Kako je navedeno u pozivu, nepokretnost se ne može prodati ispod početne cene, u iznosu od 70 odsto od njene utvrđene vrednosti.

   

  PROČITAJTE JOŠ: “Gradska toplana” narednih dana šalje opomene na 769 adresa

   

  Pravo učešća na javnom nadmetanju imaju sva registrovana zainteresovana lica koja najkasnije dva dana pre održavanja prodaje polože jemstvo u iznosu od 15 odsto od procenjene vrednosti predmeta prodaje.

   

  Fabrika vode nije ispunila svoju namenu

   

  Erste banka je još letos saopštila da je započela postupak prodaje „Fabrike vode“ u Zrenjaninu, kako bi bila namirena dospela potraživanja. Tada je saopšteno da je jedan od motiva Erste banke, prilikom odobravanja investicionog kredita za finansiranje postrojenja za preradu vode, bio da građani Zrenjanina dobiju ispravnu pijaću vodu.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Hotel “Vojvodina” zapošljava: Postanite deo ozbiljnog ugostiteljskog tima

   

  „Tokom prethodnih godina, kao jedna od zainteresovanih strana, aktivno smo učestvovali u svim razgovorima i pregovorima. Pokušavali smo da uradimo sve što je u našoj moći da „Fabrika vode“ ispuni svoju namenu. Nažalost, kako bismo zaštitili svoju investiciju, na kraju smo morali da, u skladu sa Zakonom o založnom pravu nad pokretnim stvarima i pravima upisanim u registar, otpočnemo postupak namirenja dužnika „Fabrike vode“ u Zrenjaninu“, kazali su u Erste banci.

   

  Erste banka je navela da dospelo potraživanje želi da namiri prodajom fabrike kao celine, poštujući važeće propise koji definišu naplatu dospelih potraživanja.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Ova banka je, u međuvremenu, i podnela zahtev za pokretanje stečaja, da bi ga ubrzo povukla. Prethodni stečajni postupak je trajao manje od mesec dana.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. -Koji konkretno sns nitkov je odgovoran?Koliku novcanu stetu je imao nas grad i zbog cega niko iz sns bande nije uhapsen,Ah,da,moji glupi sugradjani glasaju uporno za ovu nenormalnu i polu-pismenu sns djubrad

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad