• Odžaci, Kovačica, Kovin i Šid će dobiti više para iz državne kase nego Zrenjanin

  Zakon o budžetu Republike Srbije za ovu godinu predviđa da jedinicama lokalne samouprave u celoj Srbiji iz državne kase bude uplaćeno ukupno 33,3 milijarde dinara. U pitanju je godišnji iznos ukupnog nenamenskog transfera koji se raspoređuje opštinama i gradovima.   Kada je reč o vojvođanskim lokalnim samoupravama, najviše novca iz republičke kase, kao i do […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Odžaci, Kovačica, Kovin i Šid će dobiti više para iz državne kase nego Zrenjanin

  Zakon o budžetu Republike Srbije za ovu godinu predviđa da jedinicama lokalne samouprave u celoj Srbiji iz državne kase bude uplaćeno ukupno 33,3 milijarde dinara. U pitanju je godišnji iznos ukupnog nenamenskog transfera koji se raspoređuje opštinama i gradovima.

   

  Kada je reč o vojvođanskim lokalnim samoupravama, najviše novca iz republičke kase, kao i do sada, dobiće Novi Sad, i to oko 918,7 miliona dinara.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Buvljak u Jug Bogdanovoj kupcima zanimljiviji od zelene pijace (Foto)

   

  Ovim zakonom predviđeno je da Grad Zrenjanin dobije blizu 202,8 miliona dinara. Više republičkih sredstava od Zrenjanina dobiće Sombor (381,7 miliona dinara), Sremska Mitrovica (oko 255 miliona), Subotica (240,4), Ruma (231,2), Odžaci (226,1 milion), Kovačica (225,4), Kovin (223,4), Šid (206,1) i Bačka Palanka (204 miliona dinara).

   

  Zakon o budžetu Republike Srbije obuhvatio je i druge srednjobanatske opštine. Tako po visini sredstava, koje će iz republičkog biti prebačene u opštinski budžet, nakon Zrenjanina sledi Opština Žitište. Žitištani ove godine iz državne kase mogu da računaju na blizu 199 miliona dinara.

   

  Klikni na ovaj link i pročitaj aktuelne oglase za posao

   

  Opština Novi Bečej će dobiti 150 miliona dinara, Opština Sečanj 128, a Opština Nova Crnja oko 115,8 miliona dinara.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Prodaje se voćnjak u Aradcu, u njemu se nalaze lešnici i orasi

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 3

  1. I republika je digla ruke. Koliko god da upumpa novaca, ovi strucnjaci iz Zrenjanina sve nenamenski potrose i nijedan problem ne rese. Ne znaju sta da rade sa njima, a oni muce ovaj napacen narod u gradu.

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad

  Nova žalba na odluku grada u vezi sa gumarom Linglong

  Građanski preokret je saopštio da je danas podneo žalbu Pokrajinskom sekretarijatu za urbanizam i zaštitu životne sredine protiv Gradske uprave Zrenjanina zbog ponovljene odluke da kineskoj […]