• Odabrane firme koje će realizovati drugu fazu sanacije Gradskog stadiona

  Preduzećima „Arhikom“ i „Energotehnika – Južna Bačka“ iz Novog Sada i „BAB gradnja“ iz Vrbasa poverena je realizacija druge faze sanacije i adaptacije Gradskog stadiona u Zrenjaninu, saznaje portal zrenjaninski.com.   Njihova ponuda od 369.466.666 dinara sa PDV-om odabrana je na tenderu koji je u avgustu raspisala Gradska uprava Zrenjanin.   PROČITAJTE JOŠ: U planu […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Odabrane firme koje će realizovati drugu fazu sanacije Gradskog stadiona

  Preduzećima „Arhikom“ i „Energotehnika – Južna Bačka“ iz Novog Sada i „BAB gradnja“ iz Vrbasa poverena je realizacija druge faze sanacije i adaptacije Gradskog stadiona u Zrenjaninu, saznaje portal zrenjaninski.com.

   

  Njihova ponuda od 369.466.666 dinara sa PDV-om odabrana je na tenderu koji je u avgustu raspisala Gradska uprava Zrenjanin.

   

  PROČITAJTE JOŠ: U planu izgradnja zatvorenog bazena u Novom Bečeju

   

  Reč je o zajedničkom projektu Pokrajinske vlade i Grada Zrenjanina. Još sredinom februara je objavljeno da je Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine odobrila 250 miliona dinara Gradu Zrenjaninu za realizaciju druge faze sanacije i adaptacije Gradskog stadiona u Karađorđevom parku.

   

  Vrednost dosadašnje investicije, odnosno prve faze radova, iznosila je oko 190 miliona dinara. Od toga, Pokrajinska vlada je, preko Uprave za kapitalna ulaganja, opredelila 120.777.243 dinara. Oko 70 miliona dinara je obezbeđeno iz budžeta Grada Zrenjanina.

   

  Šta je planirano drugom fazom radova?

   

  U drugoj fazi planirani su, prema tehničkoj dokumentaciji, rekonstrukcija zgrade, zatim tribina i postavljanje novinarske lože. Takođe, radovi obuhvataju izvođenje građevinskih, stolarskih, tesarskih, elektroinstalacionih radova za realizaciju kompletne sanacije stadiona i obezbeđivanje funkcionalnosti objekta. Obezbediće se i sva potrebna oprema za održavanje takmičenja.

   

  Novoprojektovano rešenje treba da zadovolji sve standarde fudbalskih takmičenja prve i druge kategorije i atletskih takmičenja evropskog ranga.

   

  Kako je portal zrenjaninski.com ranije pisao, između ostalog, planira se i sanacija betonske ograde oko stadiona, kao i betonskih tribina, kako otkrivenih tako i natkrivenih. U planu je i rekonstrukcija glavnih tribina čime bi se obezbedio direktan ulaz na teren iz svlačionica koje se nalaze ispod tribina.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Druga faza radova obuhvata i postavljanje drenažnog sistema i zamenu trave na glavnom terenu, nabavku semafora i postavljanje video nadzora celog stadiona. Gradski stadion bi trebalo da dobije i kompletno ozvučenje.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin

  Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

  Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]