• Obiman posao biće gotov do početka grejne sezone

  Javno komunalno preduzeće „Gradska toplana“ iz Zrenjanina trenutno rekonstruiše vrelovod u naselju Brigadira Ristića, ispod nadvožnjaka, koji se prostire od preduzeća „Kompako“ pa na dalje. Rekonstrukcija vrelovoda, u dužini od 750 metara, odnosi se na zgrade u ovom naselju, od broja 1 do broja 19.   – Rekonstrukcija koju izvodimo tiče se zamene starih i […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Obiman posao biće gotov do početka grejne sezone

  Javno komunalno preduzeće „Gradska toplana“ iz Zrenjanina trenutno rekonstruiše vrelovod u naselju Brigadira Ristića, ispod nadvožnjaka, koji se prostire od preduzeća „Kompako“ pa na dalje. Rekonstrukcija vrelovoda, u dužini od 750 metara, odnosi se na zgrade u ovom naselju, od broja 1 do broja 19.

   

  – Rekonstrukcija koju izvodimo tiče se zamene starih i dotrajalih čeličnih cevi, novim predizolovanim. Ovim delom vrelovoda obuhvaćeno je oko 500 potrošača, odnosno 30.000 kvadratnih metara prostora. U pitanju su obimni radovi, čija je vrednost oko 23 miliona dinara, a koje finansiramo iz sopstvenih sredstava – kaže Goran Podunavac iz JKP „Gradska toplana“, dodajući da se radovi obavljaju sa ciljem da sistem bude efikasan i da bi bilo što manje gubitaka na tom delu vrelovoda.

   

  Izvođač građevinskih radova je zrenjaninsko preduzeće „MV Invest“, a mašinsko – montažni radovi povereni su firmi „Goal“, takođe iz Zrenjanina. Očekuje se da posao bude završen do početka nove ovogodišnje grejne sezone. „Gradska toplana“ je ranije saopštila da će se u letnjem periodu radovi izvoditi na tri lokacije u gradu – osim ove, još i u naselju „Ruža Šulman“, kod vrtića „Sunčica“, u dužini trase od 110 metara, kao i iza zgrade „Lepa Brena“, u dužini od 150 metara.

   

  Inače, po podacima iz ovog preduzeća, u gradu postoji ukupno 287 toplotnih podstanica, a broj potrošača na sistemu daljinskog grejanja je oko 8.000. Snabdevanje potrošača toplotnom energijom u Zrenjaninu započeto je 1970. godine puštanjem u rad privremene vrelovodne kotlarnice snage pet megavati, koja je snabdevala toplotnom energijom naselje 4. juli. U periodu od 1981. do 1986. dolazi do intenzivne stambene izgradnje i priključenja novih potrošača na daljinsko grejanje. Istovremeno se radilo i na završetku izgradnje Termoelektrane – Toplane Zrenjanin, koja je počela sa radom krajem 1989. godine.

   

  Nakon 1992. dolazi do poznatih dešavanja i ekonomske krize, što dovodi do isključenja većeg broja velikih poslovnih potrošača i smanjenja instalisane snage priključenih potrošača.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad