• Obezbeđena još jedna cisterna sa dezinfekcionim rastvorom

  Grad Zrenjanin je obezbedio još jednu cisternu sa dezinfikacionim rastvorom i ona će biti postavljena u Mesnoj zajednici „Zeleno polje“.   Podsetimo, već su postavljene tri cisterne sa rastvorom, kapaciteta po hiljadu litara, na tri lokacije u gradu. Jedna je u Gimnazijskoj ulici, kod Hotela „Vojvodina“, druga kod kafea „Piccolo“, u ulici Marka Oreškovića, a […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Obezbeđena još jedna cisterna sa dezinfekcionim rastvorom

  Grad Zrenjanin je obezbedio još jednu cisternu sa dezinfikacionim rastvorom i ona će biti postavljena u Mesnoj zajednici „Zeleno polje“.

   

  Podsetimo, već su postavljene tri cisterne sa rastvorom, kapaciteta po hiljadu litara, na tri lokacije u gradu. Jedna je u Gimnazijskoj ulici, kod Hotela „Vojvodina“, druga kod kafea „Piccolo“, u ulici Marka Oreškovića, a treća na platou kod mesnih zajednica na Bagljašu. U njima je rastvor namenjen dezinfekciji različitih površina u domaćinstvima.

   

  Pročitajte još: Priprema se novi kontigent pomoći penzionerima i socijalno ugroženima

   

  – Radi se o pripremljenom dvoprocentnom rastvoru biocidnog sredstva „Grund mirea 475“. U njemu je aktivna supstanca vodonik peroksid, koji se koristi kao dezinfekcijsko sredstvo u domaćinstvu i objektima javnog zdravlja. Mi dobijamo koncentrat i mešamo ga sa vodom, koja ne sme biti hlorisana i obezbeđujemo je iz takvih bunara. Pripremljeno sredstvo sipamo u cisterene, a građani mogu da natoče do dve litre za potrebe svog domaćinstva – kaže za portal zrenjaninski.com Miroslav Sladojević, šef Odseka za odbranu i vanredne situacije Gradske uprave Zrenjanina i komandir jedinice Civilne zaštite opšte namene.

   

  On napominje da se cisterne redovno dopunjavaju. Građani mogu da u svoju ambalažu natoče dezinfekcioni rastvor u periodu od 5 do 17 časova, u danima kada nije na snazi potpuna zabrana kretanja.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 2

  1. Bilo bi dobro kad bi neko objasnio šta se može dezifikovati ovim sredstvom, ali narodnim jezikom, jer radnici koji kontrolišu točenje daju oprečne informacije u odnosu na ono što se može pročitati o hidrogenu.

   1. Sredstva na bazi vodonik peroksida se koriste i u prehrambenoj industriji. Uostalom u apotekama se kupuje 3% rastvor peroksida za ispiranje / dezinfekciju usta (zuba i desni).

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad

  Nova žalba na odluku grada u vezi sa gumarom Linglong

  Građanski preokret je saopštio da je danas podneo žalbu Pokrajinskom sekretarijatu za urbanizam i zaštitu životne sredine protiv Gradske uprave Zrenjanina zbog ponovljene odluke da kineskoj […]