• Novi detalji u vezi sa fabrikom vode, Izraelci postali suvlasnici

  Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima, funkcioneri nekih političkih partija i zainteresovani građani obišli su danas postrojenje za preradu pijaće vode.   Prilikom obilaska postrojenja Nenad Obradović, generalni direktor „Gruppo Zillio“, koja je vlasnik postrojenja, detaljno je objasnio u kojoj fazi su radovi na sanaciji postrojenja. On je objasnio i zbog čega je došlo do […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Novi detalji u vezi sa fabrikom vode, Izraelci postali suvlasnici

  Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima, funkcioneri nekih političkih partija i zainteresovani građani obišli su danas postrojenje za preradu pijaće vode.

   

  Prilikom obilaska postrojenja Nenad Obradović, generalni direktor „Gruppo Zillio“, koja je vlasnik postrojenja, detaljno je objasnio u kojoj fazi su radovi na sanaciji postrojenja. On je objasnio i zbog čega je došlo do havarije pre nekoliko meseci. Tada je, naime, došlo do uništenja membrana, zbog čestih prekida u radu startovanog postrojenja. Pre kvara, inače, rezultati analiza vode bili su po svim važećim propisima i standardima, naglasio je Obradović. On je objasnio i šta se sada radi u postrojenju, kako bi ono što pre bilo u funkciji.

   

  Pročitajte još: Građani u razgovoru sa gradonačelnikom ukazali na određene probleme

   

  – Zbog vremenskih uslova kasne nam građevinski radovi na segmentu za predpripremu vode. Radnici zbog velikih vrućina nisu mogli da budu angažovani planiranim tempom. Od završetka građevinskih radova na postrojenju za predtretman zavisi i početak ostalih pogona. Stiglo nam je, inače, 80 posto opreme i to je dovoljno za početak rada sa preradom oko 40 posto mogućih vodnih kapaciteta. Imamo obećanje proizvođača iz Francuske da će ostatak rezervnih delova za reveznu osmozu stići do kraja nedelje. Kao što smo i obećali, negde u drugoj polovini meseca moći ćemo da pustimo više od 50 posto vode u sistem. A do kraja meseca i svih sto posto kapaciteta – najavio je Obradović.

   

  On je istakao da potom sledi uzorkovanje i analiza vode iz postrojenja.

   

  Sve aktivnosti oko puštanja postrojenja u rad u završnoj fazi

   

  – Rekli smo da bi odobrenje za upotrebu vode moglo biti dato u septembru. To može da se desi i ranije, ako sve bude u redu – najavio je Obradović.

   

  On je zamolio gradsku vlast, opozicione stranke i odbornike za strpljenje. Rekao je da su sve aktivnosti oko puštanja postrojenja u rad u završnoj fazi.

   

  Obradović je saopštio i novost da je jedna izraelska kompanija postala vlasnik 50 posto kapitala „Gruppo Zillio“ DOO, koja je izgradila postrojenje za preradu vode.

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 4

  1. Zašto trudnice peko 35 godina života, upućuju na pretrage u privatne ambulante.U savetovalištu za trudnice kažu da u bolnici nema termina za zakazivanje.Nemogu da verujem, a vlada bela kuga.

  2. Au brate kakva muljacina.Kako se zove izraelska kompanija koja je postala vlasnik 50 posto nase vode?Sta se desava sa slucajem proslog direktora vodovoda gosn. devica koji je uhapsen pre par meseci?Na cega su tacno potrosene nase pare koje je skupstina grada dala privatnoj kompaniji zillion?To su prava pitanja

  3. Ко с ђаволом тикве сади, саме му се о главу лупају!

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad

  Nova žalba na odluku grada u vezi sa gumarom Linglong

  Građanski preokret je saopštio da je danas podneo žalbu Pokrajinskom sekretarijatu za urbanizam i zaštitu životne sredine protiv Gradske uprave Zrenjanina zbog ponovljene odluke da kineskoj […]