• Niske temperature mogu prouzrokovati ozbiljna oštećenja vodomera

  Niske temperature mogu prouzrokovati smrzavanja i ozbiljna oštećenja vodomera i unutrašnjih vodovodnih instalacija u objektima. Zato JKP „Vodovod i kanalizacija“ podseća korisnike da ih blagovremeno i na odgovarajući način zaštite.   Na taj način možete da izbegnete prekide vodosnabdevanja u objektima, koje su posledica havarija usled smrzavanja cevi i vodomera, kao i troškove njihove sanacije.   […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Niske temperature mogu prouzrokovati ozbiljna oštećenja vodomera

  Niske temperature mogu prouzrokovati smrzavanja i ozbiljna oštećenja vodomera i unutrašnjih vodovodnih instalacija u objektima. Zato JKP „Vodovod i kanalizacija“ podseća korisnike da ih blagovremeno i na odgovarajući način zaštite.

   

  Na taj način možete da izbegnete prekide vodosnabdevanja u objektima, koje su posledica havarija usled smrzavanja cevi i vodomera, kao i troškove njihove sanacije.

   

  – Potrebno je, pre svega, toplotno izolovati merne uređaje. Bitno je napomenuti da samo zavijanje vodomera u krpe ne predstavlja dovoljnu i sigurnu zaštitu. Potrebno je postaviti preko vodomera neki termoizolacioni materijal kao što su stiropor, daske, staklena vuna ili slama. Preporučujemo korisnicima da provere da li su poklopci na vodovodnim šahtovima dobro zatvoreni i da ih ne otvaraju na niskim temperaturama. To ja važno uraditi kako ne bi došlo do smrzavanja vodomera i vode u cevima – objašnjava Siniša Gajin, rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

   

  Potrebno je preventivno sprovesti toplotnu izolaciju cevi u prostorijama koje se slabije ili uopšte ne greju.

   

  Dvorišne česme je preporučljivo isključiti u zimskom periodu. Dvorišne vodovodne instalacije, koje vode do česama garaža i nusprostorija koje se ne greju, trebalo bi isprazniti ili zaštititi.

   

  – Posebnu pažnju treba obratiti na objekte u kojima se periodično boravi (vikendice, prazne kuće…) i u kojima u zimskom periodu nema potrošnje vode. Preporučljivo je zatvoriti vodu i prekontrolisati instalacije i vodomere. Takođe je važno ispustiti vodu iz instalacija kako ne bi došlo do smrzavanja i pucanja vodomera i cevi – navodi Gajin.

   

  Korisnici snose troškove sanacije havarija na unutrašnjim instalacijama

   

  On podseća da je obaveza korisnika da se staraju o unutrašnjim vodovodnim instalacijama (od vodomera ka objektu) i da spreče svako oštećenje vodomera. Iz tog razloga korisnici i snose troškove sanacije havarija na unutrašnjim instalacijama ali i baždarenje, odnosno zamenu puknutog vodomera.

   

  – Ukoliko ipak dođe do pucanja vodomera korisnici treba da se obrate Službi naplate (kancelarija 1) našeg preduzeća, u prostorijama korisničkog centra u Petefijevoj 3. Tamo će im, prema važećem cenovniku, biti izdat predračun za baždarenje smrznutog vodomera, a nakon uplate tog iznosa biće i zamenjen vodomer – napominje Gajin.

   

  Sve dodatne informacije korisnici mogu dobiti na jedan od brojeva telefona Službe naplate 023/593-014 ili 023/593-015.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad