• Nelegalni priključci ugrožavaju funkcionisanje obe kanalizacione mreže!

  Zrenjanin je jedan od retkih gradova u Srbiji koji ima odvojenu atmosfersku (kišnu) i fekalnu kanalizacionu mrežu. Obe mreže su koncipirane tako da u normalnim uslovima prihvate sve količine otpadnih voda sa teritorije grada. U vanrednim okolnostima projektovano je da jedan deo atmosferskih voda primi i sistem fekalne kanalizacione mreže a da njegovo funkcionisanje ne […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Nelegalni priključci ugrožavaju funkcionisanje obe kanalizacione mreže!

  Zrenjanin je jedan od retkih gradova u Srbiji koji ima odvojenu atmosfersku (kišnu) i fekalnu kanalizacionu mrežu. Obe mreže su koncipirane tako da u normalnim uslovima prihvate sve količine otpadnih voda sa teritorije grada. U vanrednim okolnostima projektovano je da jedan deo atmosferskih voda primi i sistem fekalne kanalizacione mreže a da njegovo funkcionisanje ne bude ugroženo.

   

  – Problem predstavljaju nelegalni priključci korisnika. Oni fekalnu kanalizaciju koriste za odvođenje atmosferskih voda putem oluka ili kanala sa slivnih površina (krovova, dvorišta, staza i drugih betonskih površina i slično) ili ispuštaju sadržaj iz septičkih jama. Takođe je i problem kada se javna kanalizacija atmosferskih voda koristi za odvođenje fekalnih otpadnih voda – objašnjava rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija u JKP „Vodovod i kanalizacija“ u Zrenjaninu Siniša Gajin.

   

  Pročitajte još: Superćelije sinoć prouzrokovale jako nevreme u srednjem Banatu (Video)

   

  Gajin napominje da su oba slučaja zabranjena Odlukom o snabdevanju vodom za piće, prečišćavanju i odvođenju atmosferskih i otpadnih voda. Ovu odluku je usvojila Skupština grada Zrenjanina.

   

  – Upravo pomenuti slučajevi mogu u periodima većih nepogoda, poput poslednjih koje su zadesile naš grad, izazvati velike probleme u funkcionisanju oba sistema kanalizacione mreže. A takvih slučajeva nije malo. Mogu ih oštetiti i ugroziti njihovu funkcionalnost, ali dovesti i do materijalne štete na privatnim objektima. To se događa usled izlivanja ili vraćanja vode iz mreže. Zbog toga apelujemo na korisnike da nelegalne priključke na atmosfersku i kanalizacionu mrežu u najkraćem mogućem roku uklone. Tako će pokazati svoju odgovornost prema javnoj, ali i privatnoj imovini sugrađana – zaključuje Gajin.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 2

   1. Naravno da nema! Ali je dobro poznato da ne smeju da pisu bilo sta sto moze ocrniti aktuelnu vlast, vec samo smeju protiv naroda! Ljudi strajkuju gladju jer nemaju pijacu vodu, oni pisu o nelegalnim prikljucima….

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad