• Nastavljeni radovi na izgradnji obilaznice oko Zrenjanina

  Nastavljeni su radovi na izgradnji obilaznice oko Zrenjanina, pripremom trase sa dve strane, saopšteno je danas iz lokalne samouprave. Putari su na delu budućeg puta između Temišvarskog druma i budućeg mosta na levoj obali Begeja. Na toj deonici mašine čiste trasu u širini neophodnoj za dalje radove i prilaz reci.   Istovremeno, trasira se deonica […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Nastavljeni radovi na izgradnji obilaznice oko Zrenjanina

  Nastavljeni su radovi na izgradnji obilaznice oko Zrenjanina, pripremom trase sa dve strane, saopšteno je danas iz lokalne samouprave. Putari su na delu budućeg puta između Temišvarskog druma i budućeg mosta na levoj obali Begeja. Na toj deonici mašine čiste trasu u širini neophodnoj za dalje radove i prilaz reci.

   

  Istovremeno, trasira se deonica u Gradnuličkom ataru, od izlaza iz Prvomajske ulice, mesta na kom će se graditi kružna raskrsnica, prema budućem mostu, ka desnoj obali Begeja. Put sa ove strane vodi kroz njive, na kojima se može uočiti trag prolaska mašina i početak pripreme terena za buduće radove. Zbog prirode terena, odnosno rastresitog poljoprivrednog zemljišta, kako ističu putari, posebnu pažnju će posvetiti pripremi podloge za buduću saobraćajnicu.

   

  Ove zemljane radove izvode radnici preduzeća „Bauwesen“ d.o.o. iz Lazarevca. Ova firma je član grupe glavnog izvođača radova, beogradskog preduzeća “Energoprojekt – niskogradnja”. Investitor je Javno preduzeće “Putevi Srbije”.

   

  Dužina trase koja se gradi, od Mihajlovačkog do Temišvarskog druma, uključujući i most preko Begeja, iznosi 3,7 kilometara. To je otprilike polovina neizgrađenog dela obilaznice, čija je ukupna dužina, od novosadskog do beogradskog puta 14,5 kilometara. Koliko je posao zahtevan, možda najbolje govori podatak da je za trasu koja se sada gradi bilo neophodno imovinsko – pravno rešiti vlasništvo na čak 91 katastarskoj parceli, koje su pobrojane na gradilišnoj tabli.

   

  Obezbeđena neophodna sredstva

   

  Grad Zrenjanin, u saradnji s “Putevima Srbije”, nastavio je s pripremom projektno – tehničke dokumentacije i otkupom zemljišta i za preostalu deonicu. Ova deonica se proteže od Temišvarskog, preko Lazarevačkog druma, do industrijske zone “Jugoistok”, u dužini od takođe 3,7 kilometara. Time bi konačno bio završen ovaj višedecenijski posao. Tranzitni saobraćaj bi u potpunosti bio izmešten sa gradskih ulica.

   

  Podsećamo, nastavak radova je jesenas označila potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović. Radovi tada nisu intenzivirani zbog pogoršanja vremenskih uslova, iako su obezbeđena neophodna sredstva u iznosu od 350 miliona dinara plus PDV. Sada, s prvim lepim danima, iako nova građevinska sezona još nije zvanično počela, putari su nastavili posao koji Zrenjaninci željno očekuju da se što pre realizuje.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Grad